Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Acis met uz zālītes biznesu

Ar plaukstošā ASV marihuānas biznesa palīdzību pie bagātības cer tikt arvien vairāk investoru, taču, kaut ieguldījumi marihuānas kompānijās ir vilinoši, tie ir arī ļoti riskanti, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness."Nākamā ASV lielā industrija" - tādi vārdi pēdējo nedēļu laikā veltīti ASV marihuānas ražošanas un izplatīšanas biznesam.

Arvien lielākus apmērus uzņem kustība, kas ir par šīs substances legalizāciju ASV, tāpēc potenciāli labāki laiki var gaidīt arī kompānijas, kas nodarbojas ar legālās marihuānas audzēšanu un pārdošanu. Vairāku šādu uzņēmumu akcijas tiek tirgotas arī biržā, un nav izslēgts, ka šie vērtspapīri var izrādīties laba riska investīcija. Tomēr viss nebūt nav viennozīmīgi – marihuānas biznesa veiksmes stāstu vēl apvij daudz neskaidrību, un arī pietiekami daudzi akciju analītiķi brīdinājuši, ka ieguldījumi marihuānas ražotāju kompānijās ir visai bīstami. Jāņem vērā, ka šo kompāniju vērtspapīru cenas mainījušās ļoti strauji, tāpēc šāds ieguldījums būtu piemērots investoriem ar samērā augstu riska toleranci. Piemēram, "zālītes sektora"  uzņēmuma Hemp akcijas cena kopš 20.decembra pieaugusi par 345%.Investoru apmātība ar marihuānas kompānijām pēdējo nedēļu laikā saistīta ar to, ka marihuāna legalizēta Kolorado štatā, bet pēc dažiem mēnešiem Kolorado piemēram sekos arī Vašingtonas štats.Par neseno marihuānas legalizāciju Kolorado izteicies arī ASV prezidents Baraks Obama. Viņš intervijā _The New Yorker norādījis, ka objektīvi zāles smēķēšana nav bīstamāka par dzeršanu, tomēr joprojām marihuānas lietošanu uzskata par "sliktu ideju". Visu rakstu lasiet laikrakstā Dienas Bizness _pirmdien, 20.janvārī!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas