Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Airsoft spēlēs izmantotie ieroči vizuāli ir ļoti līdzīgi īstiem kaujas ieročiem - nezinātājs pa gabalu tos faktiski nevar atšķirt

Ādažu poligona apkaimē plānotā airsoft spēle izraisa Drošības policijas interesi

Drošības policija (DP) sadarbībā ar citām institūcijām pievērsīs pastiprinātu uzmanību airsoft spēlei, kas 13. oktobrī plānota kompleksā viena kilometra attālumā no Ādažu poligona, aģentūra LETA noskaidroja DP. Jāatgādina, ka airsoft ir militārās simulācijas spēle, kur tiek izmantotas reāliem ieročiem vizuāli ļoti līdzīgas kopijas; šie ieroči šauj ar plastmasas lodītēm.

DP skaidroja, ka pastiprināta uzmanība pasākumam tiks pievērsta saistībā ar tā ģeogrāfisko izvietojumu un militāro simulācijas aktivitāšu radītajiem riskiem.

Spēli organizē biedrība Latvijas Airsoft spēlētāju asociācija, spēles ietvaros plānots simulēt militāru konfliktu starp trīs iesaistītajām pusēm.

Spēles organizatori aģentūrai LETA norādīja, ka spēle norisināsies privātā teritorijā un par tās norisi ir informēta DP, Militārā policija, Ādažu novada dome, Ādažu pašvaldības policija un Valsts policija.

Organizatori arī pauda aicinājumu tiesībsargājošo iestāžu amatpersonām atrasties pasākuma norises vietā vai piedalīties tajā, "tādējādi novēršot jebkādas saprātīgas šaubas par to, ka spēle var tikt izmantota kā piesegs jebkādām provokatīvām darbībām".

Latvijas Airsoft spēlētāju asociācijas valdes loceklis Dmitrijs Medvedevs norādīja, ka pasākums neesot apzināti tuvināts NBS poligona teritorijai. Viņš uzsvēra, ka šāda veida pasākumi esot izklaide, kas atzīta visā pasaulē.

Latvijas Airsoft spēlētāju asociācija sabiedrības uzmanībā nonāca jau pērn, kad no Latvijas tika izraidīti trīs Krievijas pilsoņi, kas bija ieradušies uz tās organizēto turnīru. Kaimiņvalsts pilsoņi tika izraidīti, jo viņi bija iekļauti Latvijas melnajā sarakstā. Pēc vīriešu izraidīšanas turnīrs tika atcelts.

DP jau iepriekš ir konstatējusi, ka militārās simulācijas spēles, kur tiek lietoti militārās simulācijas spēļu ieroči, faktiski var tikt izmantotas militāri taktisko apmācību organizēšanai, lai trenētos, piemēram, ēku ieņemšanas operācijām, objektu izlūkošanai un citām operācijām.

"Bez efektīva kontroles mehānisma pieaug risks, ka militāri taktiskas mācības Latvijā apgūst arī personas, kuras pauž atbalstu prettiesiskām bruņotām darbībām pret citām valstīm," pērn uzsvēra DP.


Lasi vēl: 


(pievienots spēles organizatoru komentārs)

Top komentāri

?
?
tātad atkal krievi?
jeptv...
j
ūškovieši izrādās , Latvji nesatraucieties mēs tepat vien esam jūsu azotē .
Ilona Kulda
I
Šādā veidā Krievija gatavo savus atbalstītājus citās valstīs
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas