Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Advokāts lūdz tiesai atbrīvot Čalovski no apcietinājuma

Smagos kibernoziegumos ASV apsūdzētā Denisa Čalovska advokāts Egons Rusanovs vērsies Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā ar lūgumu atbrīvot savu aizstāvamo no apcietinājuma, apstiprināja Rusanovs.

Ar pieteikumu advokāts vērsies vakar, 27.augustā. Lai arī likums tieši neparedz šādu iespēju, advokāts uzskata, ka prokuratūra kavējas ar viņa iepriekš nosūtītā lūguma atbrīvot Čalovski izskatīšanu. Pēc advokāta teiktā, tiesai trīs dienu laikā jālemj par pieteikuma pieņemšanu. Ja pieteikums pieņemts, tad tiesai tas jāizskata nedēļas laikā.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas priekšsēdētāja palīgs Jānis Jaksons apstiprināja, ka šodien tiesā ir saņemts pieteikums par drošības līdzekļa grozīšanu minētajai personai, tomēr Jaksons pagaidām vēl nevarēja pateikt, kāda būs šī pieteikuma tālākā virzība.

Rusanovs jau 19.augustā lūdza Ģenerālprokuratūru no apcietinājuma atbrīvot viņa aizstāvamo. Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers iepriekš žurnālistiem paziņoja, ka Ģenerālprokuratūra ir nosūtījusi ECT lūgumu paziņot par iespējamo lietas izskatīšanas laiku un, saņemot atbildi, prokuratūrai būs pamats lemt jautājumu par Čalovska apcietinājuma turpmākas nepieciešamības pamatojumu.

Likums paredz, ka izdodamās personas apcietinājuma termiņš nedrīkst pārsniegt vienu gadu. Čalovskis tika aizturēts pagājušā gada 4.decembrī, tātad apcietinājuma termiņa pēdējā diena ir 3.decembris.

Ja ECT oficiāli prokuratūrai paziņos, ka Čalovska lietu skatīs pēc decembra, tad prokuratūra lems par viņa atbrīvošanu no cietuma. Prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga teica, ka atbilde no ECT pagaidām nav saņemta.

Valdība 6.augustā lēma izdot Čalovski ASV, tomēr iespējamā kibernoziedznieka advokāti vērsās Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT), lūdzot noteikt pagaidu aizsardzību, proti, aizliegumu izdot Čalovski ASV, pirms viņa lieta nav izskatīta. ECT šo lūgumu apmierināja, taču Čalovskis turpina atrasties cietumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas