Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Aicina donorus asinis ziedot arī atvaļinājumu laikā

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) lūdz donorus asinis ziedot arī atvaļinājumu laikā, šoreiz īpaši atsaucoties 0 un A rēzus pozitīvās un negatīvās asins grupas donorus.

Kā aģentūru LETA informēja VADC, tāpat nepieciešamas arī B rēzus negatīvās asins devas.

Katru gadu vasaras mēnešos jūtami samazinās asinsdonoru skaits, skaidroja centrā. Šajā periodā asins krājumu grūti piepildīt ne vien tāpēc, ka cilvēki vēlas atpūsties vai ieplānojuši braucienus uz ārvalstīm, bet arī aktīvā dzīvesveida dēļ, proti - dodoties ārpus mājām un iesaistoties sportiskās aktivitātēs, palielinās negadījumu risks.

Salīdzinot ar pavasara mēnešiem, kopš maija slimnīcu pieprasījums audzis vidēji par 440 devām, attiecīgi - maijā VADC ārstniecības iestādēm izsniedzis 2999 devas, jūnijā - 2838, savukārt līdz jūlija vidum izsniegtas 1456 asins devas. Slimnīcu pieprasījumu VADC palīdz nodrošināt reģionu Asins sagatavošanas nodaļas.

Rīt no plkst.12 līdz 16 asinis ziedot varēs pie tirdzniecības parka Domina Shopping, no plkst.9 līdz 13 - Gulbenes jauniešu centrā "Bāze", no plkst.10 līdz 14 - Dzērbenē, kā arī citās donoru pieņemšanas vietās. VADC izbraukumu grafiku un darba laikus var aplūkot VADC mājaslapā.

Top komentāri

Hm
H
Kā donors ar stāžu varu pateikt - ir jabūt motivācijai ziedot atvaļinājuma laikā. Ja ziedojot asinis darba laikā, var dabūt brīvdienu, tad uz atvaļinājumu tas neattiecas. Par to smieklīgo izmaksāto it kā ceļa naudu un riekstiņu paciņu ar notecējušu derīguma termiņu, ko iedod donoram, lai asinis ziedo muļķi vai tuvākie radinieki.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas