Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

ĀIPL: Znotiņa ar savu darbību ĀIPL apliecinājusi kompetenci ekonomisko noziegumu izmeklēšanā

Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta (Kontroles dienesta) priekšnieka amata pretendente, advokāte Ilze Znotiņa ar savu darbību Ārvalstu investoru padomē Latvijā (FICIL) ir apliecinājusi kompetenci un profesionalitāti ekonomisko noziegumu izmeklēšanā, novēršanā un prevencijā, aģentūrai LETA sacīja FICIL izpilddirektore Marta Jaksona.

Viņa norādīja, ka Znotiņa jau kopš 2012. gada vada FICIL Maksātnespējas jautājumu darba grupu un viņas vadībā tapis 2016. gadā publicētais FICIL un uzņēmuma Deloitte pētījums par ļaunprātīgas maksātnespējas procesa izmantošanas ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību, kas bijis pamats pārmaiņām un aktīvai rīcībai no valdības puses šīs jomas sakārtošanai.

Pēc Jaksonas teiktā, patlaban Znotiņa esot FICIL Ekonomisko un finanšu noziegumu darba grupas vadītāja un viņas vadībā FICIL pērn maijā sniedza detalizētus ieteikumus par darāmo, lai nodrošinātu reālu un efektīvu ekonomisko noziegumu izmeklēšanu, novēršanu un prevenciju. "Ilze Znotiņa ar savu darbību FICIL ir apliecinājusi savu kompetenci un profesionalitāti šajā jomā," uzsvēra Jaksona.

FICIL izpilddirektore arī piebilda, ka ir ļoti svarīgi, lai Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta priekšnieka amatā būtu cilvēks ar pieredzi, labām zināšanām par jaunākajām tendencēm pasaulē, kurš ir uz sadarbību orientēts un kurš spētu nodrošināt labu komunikāciju gan iekšienē, gan uz āru.

Tāpat, pēc viņas teiktā, Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta vadībā ir jābūt ļoti spēcīgam profesionālim, kas spētu risināt patlaban "sasāpējušos" jautājumus, kas būtu signāls vietējiem un ārvalstu investoriem, ka Latvija ir droša vieta investīcijām.

Jau vēstīts, ka ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers pirmdien preses konferencē paziņoja, ka viņa izvēlētais kandidāts Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta priekšnieka amatam ir lūdzis papildu laiku, lai izlemtu, vai ir gatavs ieņemt šo amatu. Kalnmeiers norādīja, ka lūgumu pēc papildu laika viņš saņēma 2. maijā, taču šis laiks, visticamākais, nepārsniegs divas nedēļas.

Znotiņa informēja, ka pirms akceptēt piedāvājumu ieņemt Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta (Kontroles dienesta) priekšnieka amatu viņa vēlas vienoties par veicamajiem uzdevumiem ar Finanšu sektora attīstības padomes pārstāvjiem. Viņa atzina, ka Kalnmeiers ir piedāvājis viņai ieņemt Kontroles dienesta priekšnieka amatu. Tomēr pirms pieņemt šo piedāvājumu Znotiņa vēlas vienoties par izpildāmajiem īstermiņa un ilgtermiņa mērķiem.

Pašreizējais dienesta vadītājs Viesturs Burkāns šajā amatā ir kopš 1998. gada un viņa pilnvaru termiņš beidzas šā gada 31. maijā.

Top komentāri

Trollis JT
T
Kompetenci jau apliecināja gan un visiem iepatikās, tikai ... nedaudz "noraustījās" , jo saprata, ka darba būs vēl daudzāk, nekā ienaidnieku, toties gandarījums - minimāls.
kaut kas jauns
k
Nezināju, ka investoru padomei ir operatīvās funkcijas...
Caur šo investoru padomi
C
ārvalstu banku mafija veido Latvijas politiku, tā ka par šādas kangares bīdīšanu uz valsts amatiem nav ko priecāties. bez tam, pēc izskata spriežot, vismaz viens no vecākiem šai personai ir mozusticīgais vai talmudists
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas