Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Aizdomās par negodīgiem iepirkumiem aiztur divus robežsargus un vēl trīs personas

Iekšējās drošības birojs (IDB) aizturējis piecas personas, tostarp divas Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes amatpersonas, saistībā ar iespējamām pretlikumīgām darbībām publiskajos iepirkumos, aģentūrai LETA pavēstīja IDB priekšnieka palīdze Diāna Petersa.

Ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, amatpersonas radīja nepieciešamos priekšnosacījumus, lai vairākos publiskajos iepirkumos uzvarētu konkrēti uzņēmumi, tādējādi atbalstot negodīgu konkurenci un radot būtisku kaitējumu valstij. Iepirkumi veikti saistībā ar inženiertehnisko nodrošinājumu valsts Austrumu robežas vajadzībām, iepirkumu summas ir vairāku miljonu eiro vērtībā, skaidroja Petersa.

Uzsāktā kriminālprocesa gaitā IDB veica vairāk nekā desmit kratīšanas, kuru laikā tika izņemti noziedzīgo nodarījumu lietiskie pierādījumi.

Aizturētajām Valsts robežsardzes amatpersonām piemērots apcietinājums, pārējām nozieguma izdarīšanā iesaistītajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Kriminālprocess ierosināts pēc Krimināllikuma 318. panta trešās daļas par valsts amatpersonas izdarītām tīšām darbībām, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, ja šīs darbības izraisījušas smagas sekas, un pēc 211. panta par negodīgu konkurenci, ja ar to radīts būtisks kaitējums valstij.

Top komentāri

vēl
v
Un kā ar to vienu telekomunikāciju uzņemumu, kurš pats raksta iepirkumus un pats tajos uzvar? Vai tur summas nav mērojamas miljonos?
latvietis ar mietu !
l
Bet Kučnskis pat nedomā izsludināt iepirkumu tiem invalīdu skūteriem ! BET VIŅI TĀ GAIDA !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas