Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Aizgādniecības tiesības pērn atņemtas 1203 vecākiem

Pērn ar bāriņtiesas lēmumu bērna aizgādniecības tiesības tika pārtrauktas 1203 vecākiem, tostarp 606 mātēm un 597 tēviem, liecina pārskats par bāriņtiesu darbu 2016.gadā.

Gadu iepriekš aizgādniecības tiesības tika pārtrauktas 1235 vecākiem, kas nozīmē, ka 2016.gadā aizgādniecības tiesības atņemtas par 32 vecākiem mazāk.

Kopumā 1378 bērnu vecākiem pērn tika pārtrauktas bērna aizbildniecības tiesības. Lielākā daļa jeb 686 šo bērnu bija 4-12 gadu vecumā, 432 bija vecumā līdz trīs gadiem, bet 260 bija 13-17 gadus veci.

Bērna aizgādniecības tiesības, ja konstatēta vecāku vardarbība pret bērnu vai bijušas pamatotas aizdomas par vardarbību pret bērnu, tika atņemtas 187 vecākiem. Tiesībaizsardzības iestādes, piemēram, policija vai prokuratūra, ziņojušas par 118 vecākiem, kas bijuši vardarbīgi pret bērnu - 50 mātes un 68 tēvi.

Tāpat pērn bāriņtiesa pieņēmusi lēmumu 47 personām ierobežot personisku attiecību un tiešu kontaktu uzturēšanas tiesības ar ārpusģimenes aprūpē esošu bērnu. Šīs tiesības ierobežotas 28 mātēm un 19 tēviem.

2016.gadā bāriņtiesa prasību tiesā par aizgādniecības tiesību atņemšanu iesniedza par 766 vecākiem, bet ar tiesas spriedumu tiesības tika atņemtas 680 vecākiem.

Vienlaikus pērn bērna aizgādniecības tiesības tika atjaunotas 412 vecākiem, tostarp 247 mātēm un 165 tēviem. Gadu iepriekš tiesības atjaunoja 476 vecākiem.

Top komentāri

reptilis
r
Skumji:(((
A
A
kas ir devis kādam tiesības lemt par bērnu rašanās iemesliem.Jo,ja dzemdēt ir dabiski,tad atņemt dzemdētos bērnus ir nedabiski,kur analoģiski-vēlētāji dzemdē savus pārstāvjus,bet kāds to viņiem tos atņem,sakot,nepietiekami rūpējaties.Kur tas viss matricē veido jaunus,mākslīgus noteikumus,ka jūsu veikums nepieder jums,bet pat ir gatavs nostāties pret jums,pret radītāju.Kas noliedz sākumu,tas pats sevi nolād uz ko?Jā,ne uz ko,ja pēcnācēji dzīvo šķirti,bet tad nav iespējams runāt par stabilitāti,Jo,vai zooloģiskā dārzā audzis lauva spēs nomedīt dzīvnieku?Domāju,ka ne jau es vienīgais to zinu,bet ja kas,tad var arī cilvēku veidot kā zooloģiskā dārzā turētu.Bet noteikti,ka tomēr ir ka paši sevi cienīs.
Arturs Nagliņš
A
Tautas deģenerācija rit aumaļām! Lai dzīvo latviešu tauta!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas