Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aizkavēsies iespaidīgā aizsargmasku un respiratoru krava

Plānotā Latvijai paredzētā krava ar individuālajiem medicīnas aizsarglīdzekļiem - 4,5 miljoniem aizsargmasku un 970 000 respiratoru - pāris dienas aizkavēsies, aģentūrai LETA pastāstīja Nacionālā veselības dienesta (NVD) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sintija Gulbe.

Viņa skaidroja, ka aizkavēšanās nav pārsteigums, jo Covid-19 pandēmijas laikā ir ietekmēti arī loģistikas procesi. Krava ar papildus individuālajiem medicīnas aizsarglīdzekļiem kavēsies vēlākais līdz otrdienas vakaram.

Vienlaikus Gulbe sacīja, ka mediķiem un medicīnas institūtiem aizsarglīdzekļi ir pietiekamā daudzumā un satraukumam nav pamata. Pēc viņas teiktā, nākamnedēļ tiks turpināts izdalīt arī aizsargmaskas un respiratorus no iepriekš jau piegādātās kravas.

LETA jau ziņoja, ka šīs nedēļas nogalē Latvijā bija plānots saņemt līdz šim lielāko individuālo medicīnas aizsarglīdzekļu piegādi - 4,5 miljonus aizsargmasku un 970 000 respiratoru.

Nākamnedēļ NVD plāno turpināt individuālās aizsardzības līdzekļu sadali arī sekundārās aprūpes ārstniecības iestādēm, farmaceitiem, zobārstiem un ģimenes ārstiem, kuri sniedz maksas pakalpojumus jeb nav līgumattiecībās ar NVD.

Tāpat aizsargamskas plānots piegādāt ārpus veselības aprūpes sistēmas esošajām iestādēm, piemēram, policistiem, robežsargiem un pansionātu darbiniekiem.

Ņemot vērā grūtības, kas pastāv visā pasaulē, individuālās aizsardzības līdzekļu iegādes process nav vienkāršs, taču, kā norāda NVD, šim mērķim tiek veltīti visi iespējamie resursi, lai pēc iespējas ātrāk sagādātu nepieciešamo līdzekļu daudzumu.

Lai nodrošinātu savlaicīgas piegādes, izveidota cieša sadarbība starp Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, lidsabiedrību "airBaltic" un Latvijas vēstniecību Ķīnā.

Top komentāri

kā saka
k
Globalizētajā brīvā tirgus ekonomikā daudzas lietas ir izdevīgāk pirkt no citiem nekā ražot pašiem. Neaizsargātie uzņēmumi bankrotē, neizturot konkurenci. Vai pārceļ ražotni uz valsti ar lētāku darbaspēku. Rezultātā pašiem nekā nav.
Makronomika
M
2018.gadā Francijā tika slēgta liela ražotne, kas spēja saražot simtiem miljonu masku. Lētāk pirkt Ķīnā.
oskars
o
si krava pirkta pa spekulativo cenu ? Vai pasi sitos sudus sarazot neesat meginajusi ? Vai degradacija ir aizgajusi tik talu , ka neko nevaram ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas