Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Aizturēts iepriekš no Latvijas izraidīts Krievijas pilsonis

Valsts robežsardzes amatpersonas pēc Drošības policijas sniegtās informācijas kādā izklaides kompleksā Rīgā aizturēja iepriekš no Latvijas izraidītu Krievijas pilsoni, portālu Diena.lv informēja Valsts robežsardzē.

1965.gadā dzimušais vīrietis nepilna mēneša laikā atkārtoti nonācis likumsargu redzeslokā. Šā gada 29.maijā,  pēc tā kā tika iepazīstināts ar Iekšlietu ministrijas lēmumu par viņa iekļaušanu to ārzemnieku sarakstā, kuriem liegta ieceļošana Latvijā, vīrietis piespiedu kārtā tika izraidīts no valsts. 

Savukārt šā gada 25.jūnijā, neskatoties uz noteikto ieceļošanas liegumu, vīrietis atkārtoti ieceļoja Latvijā, nelikumīgi šķērsojot Lietuvas–Latvijas valsts robežu.

Par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu, kas  izdarīta neievērojot noteikto ieceļošanas aizliegumu Latvijas Republikā, uzsākts kriminālprocess. Ar Bauskas rajona prokurora lēmumu vīrietim piemērots naudas sods 10 minimālo mēnešalgu apmērā. Līdz piespiedu izraidīšanai no valsts, persona ievietota Valsts policijas Īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Valsts robežsardze vērš uzmanību, ka gadījumos, ja persona, neievērojot  ieceļošanas aizliegumu, ar kuru bijusi iepriekš iepazīstināta, ieceļo Latvijā, personas likumpārkāpums kvalificējams kā tīša nelikumīga valsts robežas šķērsošana un par to ir paredzēta kriminālatbildība, noteikta Krimināllikuma 284.panta otrajā daļā – brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods. 

Top komentāri

zvirbulēns
z
Kad DP noķers kaut vienu Krievijas spiegu? Kad?
A. Bērziņš
A
Ja reiz ielaidīsi krievu uti kažokā ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas