Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Aizvadītajā diennaktī robežsargi konstatējuši 40 likumpārkāpējus

Aizvadītajā diennaktī, šā gada 8.decembrī, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 40 likumpārkāpējus, portālu Diena.lv informēja Valsts robežsardzē.

Liepājas ostā robežsargi konstatējuši no Somijas ar kuģi ieceļojošus trīs Kiribati pilsoņus, kuriem nebija derīgu dokumentu ieceļošanai Latvijā. Personām kuģa stāvēšanas laikā Latvijas ostā liegta nokāpšana krastā.

Sadarbībā ar vietējiem iedzīvotājiem Robežnieku robežapsardzības nodaļas amatpersonas pierobežā pie ceļa Pļesņeva – Apaļi kādā pamestā šķūnī aizturēja četrus Gruzijas pilsoņus. Personām nebija derīgu vīzu vai uzturēšanās atļauju un tās nelikumīgi bija šķērsojušas Baltkrievijas – Latvijas valsts robežu. Šobrīd 1979., 1980., 1988. un 1992.gadā dzimušie vīrieši atrodas robežapsardzības nodaļas  aizturēto personu telpās un tiek risināts jautājums par viņu atpakaļnodošanu Baltkrievijas kolēģiem.

Daugavpils pārvaldes Kriminālizmeklēšanas dienesta amatpersonas sadarbībā ar Silenes robežapsardzības nodaļas robežsargiem apmēram trīs kilometrus no valsts robežas uz ceļa Braslava – Daugavpils apturēja Latvijas nepilsoņa vadīto automašīnu Volkswagen Caravelle, kura padziļinātās pārbaudes veikšanai tika nogādāta Silenes robežapsardzības nodaļā. 

Apskates laikā robežsargi automašīnas salonā un zem autovadītāja un pasažieru apģērba konstatēja 18 940 dažādu marku cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām. Automašīnas salonā tika konstatētas vairumā arī dažādas nedeklarētas saimnieciskās, kancelejas un pārtikas preces.

Saistībā ar preču kontrabandu aizturēts automašīnas vadītājs – 1958.gadā dzimušais Latvijas nepilsonis un pasažieri – 1955.gadā dzimusī Baltkrievijas pilsone un divi Krievijas pilsoņi – 1950.gadā dzimušais vīrietis un 1959.gadā dzimusī sieviete. Pret 1959.gadā dzimušo Krievijas pilsoni par kontrabandu atkārtoti gada laikā uzsākts kriminālprocess, pārējie likumpārkāpēji administratīvi sodīti. Administratīvo pārkāpumu lietu materiāli nosūtīti Valsts ieņēmumu dienesta Latgales reģionālai iestādei.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti desmit personām - septiņiem Lietuvas, diviem Igaunijas un vienam Krievijas pilsonim.

Transportlīdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas konstatējušas 11 pārkāpumus. Divi Baltkrievijas, viens Lietuvas, četri Latvijas, viens Ukrainas, viens Bulgārijas, viens Krievijas un viens Uzbekistānas pilsonis, atrodoties pierobežā vai ar transportlīdzekli šķērsojot valsts robežu, nevarēja uzrādīt derīgus transportlīdzekļa dokumentus vai citādi pārkāpa Ceļu satiksmes likuma prasības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas