Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aizvien lielākā daļa nodarījumu saistībā ar Krievijas karu Ukrainā vērsti pret karogiem vai infrastruktūras apzīmēšanu

Aizvien lielākā daļa nodarījumu saistībā ar Krievijas karu Ukrainā vērsti pret karogiem vai infrastruktūras apzīmēšanu, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Kopumā līdz šim kopumā sākti 42 kriminālprocesi, vairāk nekā 60 administratīvo pārkāpumu procesi un vairāk nekā 120 resoriskās pārbaudes.

Lielā daļā kriminālprocesu aizvien turpinās izmeklēšana, bet ir gadījumi, kad personas jau sauktas pie atbildības administratīvo procesu lietās.

Piemēram, 20.aprīlī Rīgas Zemgales iecirknis sāka kriminālprocesu par gadījumu, kad atrodoties pie kādas valsts iestādes ieejas, lai saņemtu nepieciešamos pakalpojumus, izcēlās konflikts starp kādu vīrieti un ukraiņu valodā runājošu ģimeni - divām sievietēm un mazgadīgu bērnu. Pēc Valsts policijas rīcībā esošās informācijas, vīrietis izvērsa verbālus apvainojumus un, konfliktam eskalējoties, iesita bērnam, pēc kā metās bēgt.

Sievietes par notikušo ziņoja policijai un nekavējoties sākti personas meklēšanas pasākumi. Par notikušo nodarījumu policija aizturēja kādu 1957.gadā dzimušu vīrieti, kurš iepriekš nebija nonācis policijas redzes lokā. Vīrietis atzīts par aizdomās turēto pēc Krimināllikuma panta par huligānismu, ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam. Vienlaikus tiks arī vērtēts vai nodarījumā nav saskatāms kāds cits noziedzīgs nodarījums, piemēram, naida noziegums. 

Vēl divi kriminālprocesi sākti par nodarījumiem, kas saistīti ar karogiem. Viens tāds gadījums konstatēts 25.aprīlī Latgales reģionā, kur no kādas mājas fasādes Daugavpilī nozagts Ukrainas valsts karogs.

Otrs gadījums konstatēts Zemgales reģionā, kad Jēkabpils iecirknis sāka kriminālprocesu par valsts simbolu zaimošanu. Process sākts par to, ka kāds vīrietis noņēma Latvijas karogu no turētāja, kurš atradās pie kādas daudzdzīvokļu mājas un to nometa zemē. Vīrietis šāda veida darbības veica vairākkārt, karogu sasmērējot.

Skaidrojot savas rīcības motīvus, vīrietis vērsa uzmanību, ka viņaprāt šeit neesot nekāda Latvija, bet gan Ukraina un, ja kāds karogu novietos atpakaļ, viņš to atkal ņemšot nost.

Patlaban izmeklēšana kriminālprocesā jau pabeigta un lieta nodota kriminālvajāšanas sākšanai prokuratūrā.

Tāpat sākts kriminālprocess par automašīnas bojāšanu - 3.maijā Latgales reģionā kāds bēglis no Ukrainas konstatēja, ka bojāta viņa automašīna, tostarp izsists priekšējais vējstikls. Par notikušo sākts kriminālprocess par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu. 

Tāpat ir sāktas arī vairākas jaunas resoriskās pārbaudes vai administratīvā pārkāpuma procesi. Lielākoties tie ir par Krievijas kara atbalstošu simbolu atainošanu vidē vai uz infrastruktūras objektiem, tostarp resoriskā pārbaude sākta arī par 1.maijā Olainē konstatētu bojājumu - no ēkas sienas izrauts Ukrainas karoga stiprinājums.

Savukārt Rīgā policija aizturēja kādu vīrieti, kurš izspārdīja ietves malā saliktus sveču trauciņus, kas bija novietoti Ukrainas karā kritušo karavīru un civiliedzīvotāju piemiņai. Par notikušo sākts administratīvai process par alkohola lietošanu publiskā vietā un sīko huligānismu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas