Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Akcionāri ievēl jaunu AS Olainfarm padomi

Šodien, 17. jūnijā, notikušajā AS Olainfarm ārkārtas akcionāru pilnsapulcē, kurā piedalījās vairāk nekā 70% akciju sabiedrības akcionāru, tika pieņemti būtiski lēmumi par turpmāko Olainfarm padomes sastāvu un padomes atalgojuma politiku.

AS Olainfarm padomē uz piecu gadu termiņu apstiprināti pieci pārstāvji - Juris Bundulis, Andrejs Leibovičs, Pēteris Rubenis, Sandis Petrovičs un Irina Maligina. Padomes locekļu kopējais mēneša atalgojums noteikts 21 000 eiro apmērā.

Akcionāri no padomes locekļu amatiem atbrīvoja līdzšinējo padomes priekšsēdētāju Gundaru Bērziņu, padomes priekšsēdētāja vietnieku Jāni Buku un padomes locekļus Andreju Saveļjevu, Haraldu Velmeru un Kārli Krastiņu. Abu pēdējo darbības tiek saistītas ar mēģinājumiem reiderisma ceļā pārņemt uzņēmuma akcijas, kļūstot par uzņēmuma īpašniekiem negodīgā un akcionāriem nepieņemamā veidā. Šāda rīcība kļuva par galveno iemeslu akcionāru neuzticībai pret padomi un ārkārtas akcionāru pilnsapulces sasaukšanai.

“Kā Olainfarm lielākā akcionāra SIA Olmafarm valdes loceklis uzskatu, ka akcionāru pieņemtais lēmums par padomes maiņu atgriezīs nepieciešamo stabilitāti uzņēmumam un uzticību uzņēmuma valdes pieņemtajiem lēmumiem. Nesenā pagātnē īstenotie mēģinājumi pārņemt SIA Olmafarm rīcībā esošo akciju paketi ir klaji prettiesiski un pret akcionāru gribu un interesēm vērsti. Sadarbība ar padomi, kuras locekļi tiek turēti aizdomās par šādu rīcību, nevar būt efektīva un rezultatīva. Savukārt, lēmums par padomes atalgojuma samazināšanu vairāk nekā trīs reizes ir ekonomiski pamatots, tas būtiski samazinās uzņēmuma administratīvos izdevumus un palielinās peļņu,” uzsver P. Rubenis.

AS Olainfarm ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar vairāk nekā 45 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Olainfarm specializējas antibakteriālo, nervu sistemas, sirds un asinsvadu veselības medikamentu, pretvīrusu un pretalerģijas līdzekļu attīstībā un ražošanā. Olainfarm produktu portfelis sastāv no vairāk nekā 60 gatavo zāļu formām, 25 aktīvām farmaceitiskām vielām un vairāk nekā 20 starpproduktiem. Koncerna produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 60 valstīm. AS Olainfarm strādā vairāk nekā 1000 profesionālu darbinieku. Uzņēmuma akcijas tiek kotētas NASDAQ OMX Rīgas fondu biržas Oficiālajā sarakstā.

SIA Olmafarm ir akciju sabiedrības Olainfarm lielākais akcionārs un 42% akciju turētājs.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas