Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints
Šogad oktobrī Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija ar uzturlīdzekļiem nodrošināja 38 055 bērnus, izmaksājot 4,2 miljonus eiro. Bērnu skaits, kuriem uzturlīdzekļus nodrošina valsts, šogad nevienā mēnesī nav bijis mazāks 35 tūkstošiem

Alimentus nemaksā, bet tikties grib

Uzturlīdzekļu garantijas fonda administrācija (UGFA) šogad vidēji mēnesī izmaksājusi uzturlīdzekļus ap 27 tūkstošiem iesniedzēju, bet kopējais parādnieku skaits ir vēl lielāks – gandrīz 40 tūkstoši. Ir izstrādāti dažādi mehānismi, lai censtos parādnieku skaitu samazināt, liekot tiem uzturlīdzekļus maksāt pašiem, tomēr ne visas metodes, kas der Latvijā, ir pielietojamas arī pret alimentu nemaksātājiem, kuri ir pārcēlušies uz citām valstīm.

Top komentāri

solon
s
Protams, problēma aktuāla bet arī mammas mēdz būt dažādas. Un par ko viņām tā priekšrocība, ja šķiroties (vēl jo vairāk, kad mammīte izdomā aiziet ) bērns paliek ar viņu?! Zinu reāli 2 tādus gadījumus kad freilene izjauc ģimeni aizejot pie mīļākā un pēc tam vēl šantažē tēvus izmantojot bērnus.
Kaspars
K
Cik zemiskam ir jābūt cilvēkam, lai nemīlētu savu bērnu!? Ģimenēs visbiežāk ir 1-2 bērni. Kādu dienu mēnesī strādāt priekš sava miesīga bērna ir gods, nevis negods. Valsts malači, ka palīdz sievietēm, un to vietā cīnās ar nekrietniem vīriešiem
nor
n
Uztaisīta sistēma, kad parādnieku skaits konstanti pieaug un pa vidam starpniekojošie juristu kantori uz šo visu pelna naudu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas