Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

ĀM: Raķešu izvietošana pie Baltijas robežām nevairo drošību reģionā

Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) informē, ka ir guvusi apstiprinājumu ziņām, ka Krievijas izvietojusi raķetes Iskander M pie Baltijas robežām.

"ĀM pauž bažas par šādu Krievijas Federācijas rīcību, kas noteikti neveicina vispārējo uzticību un nevairo drošību reģionā," teikts ĀM paziņojumā masu medijiem.

Jau iepriekš Latvija pauda neizpratni, kāpēc gan Krievijai būtu nepieciešams izvietot uzbrukuma raķešu sistēmas Baltijas valstu robežu tuvumā. "Šādai rīcībai nav nekāda attaisnojuma, un tā noteikti nav arī NATO vai tās dalībvalstu izprovocēta rīcība," uzsver ĀM.

Latvijas ārlietu resors uzsver, ka visiem labi zināms, ka NATO pretraķešu sistēma ir izteikti izstrādāta kā aizsardzības sistēma, un tā nav vērsta ne pret Krieviju, ne pret Krievijas stratēģiskās kodolatturēšanas spējām. "NATO pretraķešu sistēma ir domāta, lai aizsargātos no trešo valstu iespējamiem apdraudējumiem."

"Šāda Krievijas rīcība diemžēl nenāk par labu drošības situācijai reģionā. Tieši savstarpēja atklātība ir viens no būtiskākajiem uzticību veicinošiem pasākumiem," uzsver ĀM, norādot, ka sagaida no Krievijas tādu rīcību, kas atbilst NATO un Krievijas padomes vienošanos garam, nevis nevajadzīgus apgalvojumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas