Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

ĀM valsts sekretārs aicina uzņēmējus aktīvi dibināt kontaktus un meklēt sadarbības iespējas Ukrainā

Jau tagad Latvijas uzņēmumiem vajadzētu aktīvi dibināt kontaktus un meklēt sadarbības iespējas Ukrainā, uzsvēra Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Pelšs.

Kā aģentūru LETA informēja ĀM, ministrijā trešdien notika seminārs "Latvijas iesaiste Ukrainas atjaunošanā: līdzšinējā pieredze un turpmākais".

Ukrainas un Latvijas valsts sektora, nevalstisko un starptautisko organizāciju pārstāvji, kā arī Latvijas uzņēmēji diskutēja par priekšnosacījumiem Latvijas uzņēmēju iesaistei Ukrainas atjaunošanā un dalījās viedokļiem par līdzšinējo pieredzi un gūtajām mācībām.

Semināru atklāja ĀM valsts sekretārs, Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols un attālināti - Ukrainas Kopienu, teritoriju, un infrastruktūras attīstības ministrijas ministra vietniece Eiropas lietās Anna Jurčenko.

Valsts sekretārs uzrunā uzsvēra, ka Ukraina arī turpmāk būs Latvijas prioritāte rekonstrukcijas un attīstības sadarbības projektu jomā, kā arī pateicās uzņēmējiem un nevalstiskā sektora pārstāvjiem par līdzšinējo iesaisti.

Seminārā piedalījās Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvis Ukrainā Ainārs Mežulis, fonda "Uzņēmēji mieram" direktore Laura Skrodele, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Eiropas Savienības projektu nodaļas vadītāja Līga Šiceva, AS "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" Eksporta garantiju daļas vecākais projektu vadītājs Aivis Dembovskis un Latvijas vēstniecības Ukrainā vadītāja vietniece Madara Siliņa. Semināru apmeklēja vai tiešsaistes norisi vēroja Latvijas uzņēmēju un nevalstiskā sektora pārstāvji.

Latvija iesaistās Ukrainas rekonstrukcijas procesā, pamatā darbību fokusējot uz Čerņihivas apgabala vajadzībām. Šogad ĀM Ukrainā īstenojusi rekonstrukcijas projektus kopā ar sadarbības partneriem: ANO Attīstības programmu, fondu "Uzņēmēji mieram", "Centrs MARTA" un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju. Latvija iesaistīties Ukrainas rekonstrukcijā ilgtermiņā, ik gadu šim mērķim no valsts budžeta līdzekļiem atvēlot 5 miljonus eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas