Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

ĀM vērienīgos komandējumu plānus īstenos atkal tā pati firma

Ārlietu ministrija (ĀM) 7,25 miljonus eiro vērto līgumu par darba braucienu un komandējumu nodrošināšanu slēgs ar ilggadējo šī pakalpojuma sniedzēju ārlietu resoram - SIA CWT Latvia (kādreizējais SIA Kaleva Travel), liecina ministrijas mājaslapā publicētais paziņojums.

Lai arī ne visos punktos CWT Latvia piedāvājums ir lētākais, ĀM uzskaita vairākas priekšrocības uzņēmuma piedāvājumā, piemēram, tiek minēti papildu pakalpojumi - divas mobilās aplikācijas, vienots portāls un finanšu norēķinu risinājums. Turklāt šie papildu pakalpojumi esot inovatīvi, bilst ministrija. Tāpat ĀM norāda uz vēl vairākām konkrētām CWT Latvia piedāvājuma stiprajām pusēm - pilnīgu informāciju par darba procesu, konkrētu informāciju par sadarbības partneru darbību un vispilnīgāko plānu sadarbībai ar potenciālo klientu.

Iepirkumā, kurā komandējuma braucieni būs jānodrošina ne vien ĀM, bet arī Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē sekretariātam, vēl bez CWT Latvia bija pieteikušies pieci pretendenti - SIA Averoja, SIA Transport Business Service, SIA Latvia Tours, SIA Baltijas Ceļojumu Grupa un a/s Estravel filiāle Latvijā FTB Latvia.

Šoreiz iepirkums bija vērienīgāks nekā citus gadus. Līgumcena ne tikai pārsniedz iepriekš ministrijas slēgto komandējumu līgumu vērtību, bet ir arī trīs reizes lielāka nekā pirms diviem gadiem 1,5 miljonu latu (2,13 miljonu eiro) vērtais līgums ar SIA CWT Latvia. Šoreiz divu gadu garumā ministrija plāno doties krietni vairāk braucienos, proti, tai varētu būt nepieciešamas 7000 aviobiļetes, 150 sauszemes transporta biļetes, 250 sliežu transporta biļetes un 10 ūdens transporta biļetes, liecina iepirkuma noteikumi. Sekretariātam plānots nodrošināt 200 aviobiļetes, 100 sauszemes transporta biļetes un 10 sliežu transporta biļetes.

Ministrijā Dienai.lv iepriekš skaidroja, ka tik liels aviobiļešu skaits noteikts, ņemot vērā iepriekšējā gada statistiku, proti, vidēji 1764 aviobiļetes gadā, kas divos gados ir nedaudz vairāk par 3500 aviobiļetēm. Pieaugums plānots saistībā ar Latvijas prezidentūras ES Padomē sagatavošanu un nodrošināšanu, piemēram, valsts augstāko amatpersonu braucienu un delegāciju vizītēm, čarteru lidojumiem, ministrijas centrālā aparāta darbinieku komandējumu pieaugumu, kā arī diplomātisko pārstāvniecību darbinieku komandējumu no ārvalstīm uz Rīgu pieaugumu. Turklāt ministrija plānotajā apjomā paredzējusi arī rezervi, lai nodrošinātos pret iespējamo līguma izbeigšanos Latvijas prezidentūras ES laikā. Ministrija arī uzsver, ka saskaņā ar iepirkuma noteikumiem līguma darbības laikā nav pienākums apgūt visus septiņus miljonus eiro.

ĀM iepriekšējos gados bijuši sarežģījumi ar iepirkumu par darbinieku komandējumiem, saņemtas gan sūdzības, gan izcēlusies ažiotāža par ministrijas darbinieku saistību ar pakalpojuma sniedzēju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas