Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Ameriks: Nākotnē būs jāvērtē, kādu labumu rīdziniekiem sniedz pašvaldības poliklīnikas

Nākotnē būs jāvērtē, kāds labums ir rīdziniekiem no tā, ka pašvaldībai ir savas poliklīnikas, atzina Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

Viņš klāstīja, ka pašlaik saskaņā ar likumu pašvaldībai jānodrošina primārā medicīniskā aprūpe visā Rīgas teritorijā.

"Pašvaldībai ir jānodrošina kvalitatīvas pakalpojumu sniegšanas vietas – ēkas, kurās atrodas poliklīnikas vai ārstu privātprakses. Šādām ēkām un vietām jābūt pieejamām visā pilsētā, lai cilvēkam no Bolderājas nebūtu jābrauc pie ārsta, piemēram, uz Ķengaragu. Tomēr tas, vai šajās vietās savus pakalpojumus sniedz ārstniecības kompānijas Veselības centrs 4, Ars vai pašvaldības uzņēmums, manuprāt, nav tik svarīgi, jo tas jebkurā gadījumā ir valsts apmaksāts pakalpojums un tā kvalitāte ir kontrolēta," paskaidroja vicemērs.

Pašlaik par to notiek tikai diskusija, taču pēc trim līdz četriem gadiem tiks nonākts pie tā, ka pašvaldībai ir jānodrošina tikai primārās medicīniskās aprūpes sniegšanas vieta, bet ne pats ārstniecības bizness, prognozēja Ameriks. "Taču tas nav tagadējās darba kārtības jautājums. Tās ir nākotnes diskusijas," viņš sacīja.

Pašlaik citus Rīgas pašvaldībai piederošos uzņēmumus, izņemot ceļu būves un uzturēšanas uzņēmumu Ceļu pārvalde, nav plānots pārdot, teica Ameriks, uzsverot, ka citām kapitālsabiedrībām, piemēram, Rīgas mežu apsaimniekotājam Rīgas meži, Rīgas namiem un pašvaldības attīstītājam Rīgas pilsētbūvnieks, ir skaidrs pamatojums, kāpēc tās nepieciešamas pašvaldībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas