Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ap svētku laiku ar jāņuzālēm iespējams ietirgot ap 1000 eiro

Tuvojoties Jāņiem, ziedu pilnas ir ne tikai pļavas - tā kā ne katram pilsētniekam ir laiks un pieejamas vietas, kur pie kārotā svētku pušķa un vainaga tikt, tirgotāji pļavu ziedus piedāvā gan puķu veikaliņos, gan plašā klāstā tirgū. Šajās dienās tirgotāji par jāņuzālēm spēj iekasēt pat ap 1000 eiro, piektdien lasāms avīzē Diena.

Anda no Aizkraukles ar ziediem tirgojas Rīgas Centrāltirgū un atzīst, ka šis rūpals aktuāls tieši uz svētku laiku, jo ikdienā ģimenes saimniecībā tiek audzēti dārzeņi. Pie pārdevējas var iegādāties margrietiņu, rudzupuķu pušķus, vārpu saišķīšus, lupīnas, magones, peonijas, studentu neļķes, ozolzaru pušķus un dažādu ziedu pušķus, kādus parasti iedomājamies kā klasiskas jāņuzāles. Nelieli margrietiņu pušķi maksā no viena līdz diviem eiro, rudzupuķes un studentu neļķes - divus eiro. Anda stāsta, ka peonijas un studentu neļķes izaug dārzā pie mājas, bet savvaļas ziedus viņa salasa saimniecības pļavā. Rudzupuķes - pie kaimiņiem.

Svētku laikam ar viņu sarūpētajiem ziediem pietiekot. Savvaļas ziedus cilvēki gribot pirkt, jau gatavojoties svētkiem, noiets esot labs. Pircēji esot dažādi - jaunieši pērkot vairākus pušķus uzreiz, pensionāri izvēloties vienu margrietiņu pušķīti. Ārzemniekiem patīkot rudzupuķes un magones - jo krāsaināk, jo labāk. Anda pin arī vainadziņus - dažādu ziedu vainags meitenei maksā no pieciem eiro, Jāņa ozollapu vainags pat līdz desmit eiro. Gribētāju esot daudz, tāpēc pārdevēja pieņem pasūtījumus - var sarunāt, kādus ziedus vainagā gribēs un kurā datumā vajag gatavu. Līgo dienā ātri izpērkot arī gatavos vainagus. Peļņa esot laba - ap svētku laiku par jāņuzālēm iespējams ietirgot aptuveni tūkstoti eiro, cerības uz ienākumiem liek arī Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku laikā, kad kolektīviem vajadzēšot pušķus un vanadziņus.

Kristīne un Raimonds no Pierīgas, līdzīgi kā Anda, tirgojas ar dažādiem pļavu ziediem, cenas aptuveni ir līdzīgas, bet stends lielāks. Pārdevēji saka - cenas līdzīgas konkurences dēļ, neesot vērts likt augstākas arī tad, ja pušķis kuplāks. Taču glītāki ziedi vairāk piesaistot pircējus. Viņi ziedus lasa paši, dodoties uz tuvējām pļavām, kā arī par nelielu naudu iepērk no citiem lasītājiem, jo Jāņu laikā liels pieprasījums.

Visu rakstu lasiet piektdienas, 19.jūnija, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas