Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Apgabaltiesa Saskaņas prasību pret Straujumu skatīs maijā

Rīgas apgabaltiesa 15.maijā apelācijas kārtībā skatīs partijas Saskaņa prasību pret bijušo Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (Vienotība) par viņas izteikumiem Saeimas vēlēšanu dienā 2014.gada 4.oktobrī, liecina ieraksts Tiesu kalendārā. Tiesas sastāvu vadīs tiesnese Ilze Celmiņa. Iepriekš lieta bija nozīmēta uz 12.jūniju, tomēr tā tika noņemta no izskatīšanas minētajā datumā. Iepriekš lieta bija nozīmēta uz 12.jūniju, tomēr tā tika noņemta no izskatīšanas minētajā datumā.

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa pirmajā instancē pērn septembrī noraidīja partijas Saskaņa prasību. Saskaņa lūdza tiesu uzlikt par pienākumu Straujumai atsaukt partijas ieskatā aizskarošās ziņas un samaksāt mantisko kompensāciju par morālo kaitējumu 1000 eiro apmērā.

Iepriekš partijas pārstāvji aģentūrai LETA norādīja, ka Saskaņa prasa atzīt par nepatiesu, godu un cieņu aizskarošu Straujumas izplatīto informāciju, ka, "partijai Saskaņa uzvarot Saeimas vēlēšanās, var tikt apdraudēta Latvijas neatkarība". Partijas pieteikumā skaidrots, ka Straujuma ir amatpersona un pieredzējusi politiķe, kurai vajadzēja apzināties savu izteikumu nozīmi un sekas.

Tika norādīts, ka "nepatiesās ziņas tika izplatītas tieši vēlēšanu dienā, tādējādi netieši aicinot vēlētājus nebalsot par Saskaņu". Pēc partijas domām, no minētā izriet, ka Straujumas mērķis, izplatot šīs ziņas, bija graut Saskaņas reputāciju un iespēju gūt labus rezultātus 12.Saeimas vēlēšanās.

Tāpat partija uzsvēra, ka ar saviem izteikumiem bijusī Ministru prezidente piedēvē partijai krimināli sodāmu darbību izdarīšanu vai plānošanu, jo Latvijas neatkarības apdraudēšana vērtējama kā noziegums pret valsti.

Savukārt Straujuma savos paskaidrojumos tiesai pauda viedokli, ka konkrētajā gadījumā strīdus izteikums nav kvalificējams kā ziņas, bet gan kā Straujumas viedoklis jeb komentārs, kas sniegts intervijā, atbildot uz žurnālistu uzdotajiem jautājumiem. Tiek skaidrots, ka strīdus izteikums ir Straujumas viedoklis par Saskaņas veiktajām darbībām, kas radīja bažas esošajā ģeopolitiskajā situācijā.

Straujumas paustais nav pakļauts patiesības pārbaudei, jo tas "viennozīmīgi atspoguļo Saskaņas vērtējumu un attieksmi, nevis kādu konkrētu datu un faktu kopumu".

LETA jau ziņoja, ka Valsts policija bija noformējusi administratīvā pārkāpuma protokolus bijušajai Ministru prezidentei un arī Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (Saskaņa) par aģitācijas kārtības pārkāpšanu. Straujumai protokols noformēts par viņas izteikumiem vēlēšanu dienā. "Vienotība uzvarēs. Es ticu, ka Saskaņas centrs tomēr neiegūs tik daudz balsu, jo ir svarīga drošība mūsu valstī. Man personīgi nav pārliecības par Saskaņas centru un Latvijas neatkarību," Straujuma 4.oktobrī - vēlēšanu dienā - pēc nobalsošanas paziņoja žurnālistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas