Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns
Atsevišķos ceļu posmos apledojums šodien var veidoties arī dienas gaitā

Apledojuma dēļ braukšana apgrūtināta visā Latvijā

Šorīt apledojuma un sniega dēļ braukšana apgrūtināta pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem visos reģionos, portālu Diena.lv informēja VAS Latvijas Valsts ceļi.

 
Šobrīd braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti sekojošos ceļa posmos:

Ainažu, Bauskas virzienos visa posma garumā; Rīgas apvedceļš, Daugavpils apvedceļš un Grebņeva - Medumi visā posmā; Siguldas virzienā no Rīgas – Līgatnei; Valmieras virzienā no Murjāņiem – Braslas tiltam un Stalbes – Valkai; Daugavpils virzienā no Rīgas – Pļaviņām; Jelgavas virzienā no Rīgas – Jelgavai; Liepājas virzienā no Rīgas – Kalnciemam; Ventspils virzienā no Rīgas – Kūdrai; Terehovas virzienā no Varakļāniem – Rēzeknei un Ludzas – Terehovai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Cēsu, Dobeles, Jelgavas, Kuldīgas, Liepājas, Saldus, Tukuma un Ventspils apkārtnē.

Sniegotos un apledojušos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Šobrīd ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 112 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā gaidāmi nokrišņi, slapjš sniegs un lietus. Atsevišķos posmos uz autoceļiem arī dienas laikā var veidoties apledojums.

Autobraucējiem svarīgi atcerēties, ka apledojums uz ceļiem var izveidoties strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz praktiski neredzamo melno ledu, kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, mežos, kā arī ūdenstilpņu tuvumā.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, Latvijas Valsts ceļi mudina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas stilu un ātrumu.

Autobraucēji ir aicināti ziņot par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem, ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem VAS Latvijas Valsts ceļi pa diennakts tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma Twitter un Facebook kontos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas