Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aplejoties ar karstu tēju, apdegumus guvis 10 mēnešus vecs bērns

Aplejoties ar karstu tēju, vakar Latgalē applaucējies 10 mēnešus vecs bērns, kurš ar krūšu kurvja apdegumu nogādāts slimnīcā, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) komunikācijas speciāliste Inga Vītola.

Vītola atgādināja, ka arī svētku laikā bērnu klātbūtnē nepieciešams būt ļoti uzmanīgiem ar karstiem šķidrumiem - nenovietot tos tuvu galda malai, kur bērns tos var aizsniegt, vai uz galdauta, ar kuru bērni traukus var uzraut sev virsū.

Tāpat nevajadzētu mēģināt vienlaikus malkot karstus dzērienus, turot bērnu klēpī, uzsvēra speciāliste.

Termiskus apdegumus vakar Latgalē guvusi arī kāda 64 gadus veca sieviete, kura Ziemassvētku vakarā nesusi tēju ar verdošu ūdeni, paklupusi un aplējusies ar karsto šķidrumu. Viņa guvusi vēdera un abu kāju apdegumus, atzina Vītola.

Kā ziņots, kopumā mediķi vakar reaģējuši uz 1413 izsaukumiem, no tiem 207 saistīti ar dažādām traumām, taču tieši svētkiem raksturīgu traumu pirmdien nav bijis, pastāstīja Vītola.

16 cilvēki 24.decembra dienā guvuši apsaldējumus, uzturoties ārā nepiemērotos apavos, aizmiegot kupenās alkohola reibumā vai uzturoties nepietiekami apkurinātās telpās. Viens vīrietis gājis bojā, iespējams, nosalstot.

Savukārt divas sirmgalves vakar nonākušas slimnīcā pēc tam, kad pakritušas uz slidenām ielām - kāda 74 gadus veca sieviete salauzusi roku, savukārt viena 67 gadus veca dāma guvusi galvas sasitumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas