Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Apsaldējumus nereti gūst alkohola reibumā; trešdien viens upuris

Aizvadītajā diennaktī ķermeņa atdzišanu vai apsaldējumus guvuši 10 cilvēki, bet viens vīrietis gājis bojā, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

53 gadus vecs vīrietis Zemgalē no rīta atrasts nekurinātās telpās antisanitāros apstākļos. Vīrietim konstatēts alkohola reibums un smaga ķermeņa atdzišana. Mediķi veikuši reanimēšanas pasākumus, taču vīrieti glābt nav izdevies.

Četri no gadījumiem bijuši Rīgā. 59 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā atrasts guļam zemē netālu no kāda veikala, bet 54 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā un ar aizdomām par pēkšņu sirds saslimšanu atrasts zemē Centrāltirgus rajonā. Slimnīcā nogādāts arī 29 gadus vecs vīrietis, kurš alkohola reibumā gulējis ārā uz ielas.

Rīgā vēl kāds vīrietis atrasts nekurinātā dzīvoklī guļam uz grīdas, mediķiem pastāv aizdomas par pēkšņu sirds saslimšanu, kuras dēļ cilvēks nokritis un nav spējis piecelties, tādēļ iestājusies arī ķermeņa atdzišana. Savukārt Pierīgā 45 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā atrasts ceļmalā guļam.

Arī Vidzemes reģionā mediķu palīdzība bija nepieciešama četriem cilvēkiem saistībā ar ķermeņa atdzišanu. Tā, piemēram, 55 gadus veca sieviete atrasta guļam ārā pļavā ar ļoti nopietnu ķermeņa atdzišanu un roku un kāju smagiem apsaldējumiem ar audu atmiršanas pazīmēm.

Vēl kāda 69 gadus veca sieviete nekurinātā mājā atrasta guļam uz grīdas, turklāt bijis nedaudz pavērts logs. Mediķiem ir aizdomas par pēkšņu sirds saslimšanu, kuras dēļ sieviete nokritusi. Nekurinātā mājā atrasts arī 62 gadus vecs vīrietis ar vidēji smagu ķermeņa atdzišanu un nogādāts slimnīcā, bet 47 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā ārā gulējis ilgāku laiku.

Tikmēr Zemgalē 75 gadus vecs vīrietis atrasts uz zemes ārā guļam alkohola reibumā un nogādāts slimnīcā ar ķermeņa atdzišanu.

Zemgalē divpadsmitgadīgs puika slidotavā slidojis un kritis uz rokas. Zēns nogādās slimnīcā ar rokas lūzumu.

Aizvadītajā diennaktī NMPD brigādes devās kopumā uz 1058 izsaukumiem, no tiem 155 gadījumos cilvēki bija guvuši dažāda veida traumas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas