Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Apstiprina jaunu Nacionālās drošības plānu

Ministru kabinets (MK) šodien aiz slēgtām durvīm apstiprināja Nacionālās drošības plānu, kuru sagatavojusi Drošības policija (DP) sadarbībā ar citām nacionālās drošības garantēšanā iesaistītajām institūcijām.

Nacionālās drošības plāns balstās uz Nacionālās drošības koncepcijā noteikto stratēģiju un principiem. Tajā ietverti konkrēti valsts apdraudējuma neitralizācijas un novēršanas pasākumi, kas jāveic nacionālās drošības sistēmas institūcijām, aģentūru LETA informēja DP.

Nacionālās drošības plānu izstrādā un apstiprina MK gada laikā pēc Nacionālās drošības koncepcijas apstiprināšanas.

Iepriekšējo plānu sagatavoja starpinstitūciju darba grupa DP vadībā 2011.gadā. Nacionālās drošības plāns ir ierobežotas pieejamības dokuments.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība) paziņojumā presei norāda, ka izmaiņas starptautiskajā drošības vidē, starptautiskā terorisma draudi, kiberdrošības apdraudējumi, kā arī centieni ar dažādiem līdzekļiem ietekmēt Latvijas sabiedrības vienotību un iekšpolitisko stabilitāti, rada aizvien jaunus apdraudējumus, tāpēc Latvijai šodien ir svarīgi stiprināt savu iekšējo un ārējo drošību, norāda Kozlovskis.

Nacionālās drošības koncepcijā ir noteiktas astoņas prioritātes Latvijas nacionālās drošības apdraudējumu novēršanai, proti, iekšējās drošības apdraudējuma novēršana, ārvalstu izlūkošanas un drošības dienestu radītā apdraudējuma novēršana, militārā apdraudējuma novēršana, pilsoniskās sabiedrības vienotības apdraudējuma novēršana, Latvijas informatīvajai telpai radītā apdraudējuma novēršana, Latvijas ekonomikai radītā apdraudējuma novēršana, starptautiskā terorisma radītā apdraudējuma novēršana, kā arī kiberapdraudējuma novēršana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas