Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Apstiprināts Latvijas pievienošanās plāns OECD

Otrdien, 15. oktobrī, Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Padomes sēdē Parīzē apstiprināta Latvijas iestāšanās sarunu Ceļa karte jeb pievienošanās plāns organizācijai.

Ceļa kartē atrodami iestāšanās nosacījumi, komitejas un galvenie instrumenti, pēc kuriem tiks vērtēta atbilstība OECD standartiem, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijā.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Reformu partija) norāda, ka ar iestāšanās sarunu Ceļa kartes apstiprināšanu formāli tiek sākts Latvijas iestāšanās process OECD, kas ietvers aktīvu darbu 21 OECD komitejā.

Ministrs atkārtoti uzsver, ka dalība OECD nodrošinās Latvijas valdību ar iespējami labāko analīzi, pētījumiem, rekomendācijām un risinājumiem gandrīz ikvienā ekonomiskās politikas jomā. "Mēs varam mācīties no savas pieredzes un kļūdām, vai arī balstīt savus ekonomiskās politikas lēmumus uz starptautiski salīdzināmiem pierādījumiem un citu valstu veiksmes stāstiem konkrētās jomās," saka Rinkēvičs.

Nākamais iestāšanās procesa solis ir pozīciju gatavošana Latvijas sākotnējam memorandam, kurā tiks aprakstīts mūsu valsts viedoklis visās juridiskajās un politiskajās saistībās, kas izriet no katra OECD instrumenta. Pēc Latvijas sākotnējā memoranda iesniegšanas OECD sāksies tehniskās diskusijas ar katru Ceļa kartē norādīto komiteju.

Iestāšanās process OECD atkarīgs no kandidātvalsts progresa. Balstoties uz iepriekšējās paplašināšanās valstu pieredzi, sarunu pabeigšanas un dalībvalsts statusa iegūšanas laiks no uzaicinājuma saņemšanas brīža ir līdz pat diviem gadiem.

Decembra sākumā tiek plānota OECD Sekretariāta un vairāku direktorātu vadītāju tehniskā misija Rīgā, kuras laikā OECD informēs, kā notiek darbs komitejās. Tāpat notiks divpusējās tikšanās ar atbildīgajām Latvijas institūcijām.

Jau vēstīts, ka 30. maijā OECD Ministru padomes sēdē Parīzē dalībvalstis pilnvaroja organizācijas ģenerālsekretāru uzsākt sarunas ar Latviju par pievienošanos organizācijai, kas ir nozīmīgākais globālās ekonomikas veidošanas forums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas