Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Aptauja: Katrs desmitais iedzīvotājs Ziemassvētkus un Jauno gadu plāno sagaidīt ārvalstīs

Šogad desmitā daļa jeb 12% iedzīvotāju Ziemassvētkus un Jauno gadu plāno sagaidīt ārpus Latvijas, noskaidrots Swedbank veiktā aptaujā.

No tiem 6% ārvalstīs svinēs Ziemassvētkus, bet 7% atzīmēs Jauno gadu. Visbiežāk svētkus ārpus Latvijas plāno sagaidīt iedzīvotāji vecuma grupā no 25 līdz 34 gadiem.

Tie iedzīvotāji, kas gaidāmajās ziemas brīvdienās plāno ceļot, visbiežāk (65%) dosies uz kādu no Eiropas valstīm. Savukārt ceturtdaļa šajos svētkos iecerējusi apciemot ārvalstīs mītošos tuviniekus. Tikai 5% svētku laikā plāno doties uz slēpošanas kūrortu vai uz kādu no siltajām zemēm.

Ģimenes, kurās aug trīs bērni, daudz biežāk iecerējušas Ziemassvētkus un Jauno gadu sagaidīt ārpus Latvijas, nekā ģimenes bez bērniem (attiecīgi 18% pret 13%). Kopumā ģimenes ar bērniem plāno sagaidīt Ziemassvētkus kādā no Eiropas valstīm, vai arī dosies atpūtā starp ziemas saulgriežiem un vecgada vakaru.

Aptauja veikta novembrī sadarbībā ar OMD Snapshots, aptaujājot vairāk nekā 700 iedzīvotāju Rīgā, citās Latvijas pilsētās un lauku reģionos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas