Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Aptauja: Latvijā 33% iedzīvotāju atcēluši plānotos ceļojumus uz ārzemēm

Līdz ar ceļošanas ierobežojumiem, kas bija noteikti ārkārtējā situācijā, Latvijā 33% aptaujāto iedzīvotāju atcēluši plānotos ceļojumus uz ārzemēm, liecina pētījumu kompānijas Norstat un Zviedrijas mājokļu labiekārtošanas preču tirgotāja IKEA aptauja.

Atbilstoši aptaujas datiem katrs piektais plāno pavadīt atvaļinājumu laukos vai vasarnīcā. Desmitā daļa gatavojas pavadīt atvaļinājumu Latvijā, bet 7% neceļos tāpēc, ka ir pasliktinājusies finansiālā situācija.

Aptaujā noskaidrots, ka respondenti, kuri plāno brīvdienās palikt Latvijā, pavadīs laiku savās vasaras mājās (21%) vai īrētos īpašumos (6%). Taču gandrīz puse no tiem, kam ir sava vasarnīca vai lauku māja, atzīst, ka apstākļi tur nav īsti piemēroti dzīvošanai.

Kā liecina aptauja dati, par dzīvošanai nepiemērotām vai daļēji piemērotām savas vasaras mājas uzskata 46% aptaujas dalībnieku. Visvairāk raižu sagādā dzīvojamās istabas, virtuves un terases - vietas, kur vasarā pavada visvairāk laika. Katrs otrais aptaujas dalībnieks plāno ķerties pie vasaras mājas remonta, un trešā daļa no aptaujātajiem ieguldīs remontā vairāk nekā 500 eiro.

Aptaujā noskaidrots, ka vislielākos ieguldījumus prasīs dārza uzlabošana, dažādi būvdarbi un āra vides uzlabošana, un dārgākie pirkumi būs āra mēbeles, lieli skapji un plaukti, kur glabāt mantas.

"Spriežot pēc aptaujas rezultātiem, cilvēki vēlas vispirms veikt remontu un sakārtot vidi. No mēbelēm vairums vispirms vēlētos iegādāties āra mēbeles (16%) vai skapjus un plauktus (13%). Katrs desmitais plāno iegādāties arī apgaismojuma risinājumus un interjera priekšmetus," sacīja IKEA Latvija Interjera dizaina nodaļas vadītājs Dariuss Rimkus.

Aptauju 2020.gada aprīlī un maijā veica Norstat. Aptauja tika veikta tiešsaistē, un tajā piedalījās 500 Latvijas iedzīvotāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas