Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Aptauja: Latvijas iedzīvotāji savu ēdienkarti nevar iedomāties bez kartupeļiem un burkāniem

Cildinot un popularizējot lauksaimniecības nozari, kā arī tās saražoto produktu daudzveidību, kampaņas Mūsu zemes spēks ietvaros ir radīts video, kur lauksaimniecības un zemes spēku simbolizē viens no Latvijā iecienītākajiem dārzeņiem – kartupelis. Arī sabiedrības aptaujas dati liecina, ka cilvēki Latvijā savu ēdienkarti nevar iedomāties bez diviem dārzeņiem – kartupeļiem un burkāniem.

Lauksaimniecības nozare ir valsts ekonomikas un drošības stūrakmens, un lauksaimnieku ražotie produkti ik dienu nodrošina pārtiku mājsaimniecībām visā Latvijā. Kā liecina biedrības “Zemnieku saeima” un pētījumu aģentūras “Norstat Latvija” veiktās aptaujas dati, Latvijas iedzīvotāji, pirmkārt, savu ikdienas ēdienkarti nevar iedomāties bez kartupeļiem (77%).

 

Kā otrs dārzenis, bez kura cilvēki nevar iedomāties savu ēdienkarti, ir burkāns (48%). Trešajā vietā ierindojas kāposti (22%), bet ceturtajā – bietes (11%) un dažādi citi dārzeņi (12%). 

“Strādājot pie kampaņas radošās idejas, vēlējāmies atrast katram iedzīvotājam tuvu elementu, kas spilgti simbolizē zemes un lauksaimniecības spēku, kā arī produktus, ko cilvēki ik dienu ceļ galdā. Kartupelis kā viens no lauksaimniecības fundamentiem apvieno visas šīs asociācijas,” saka Mareks Bērziņš, biedrības “Zemnieku saeima” valdes priekšsēdētāja vietnieks. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas