Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ar Covid-19 saslimis vēl viens Salaspils 1.vidusskolas skolēns

Ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 saslimis vēl viens Salaspils 1.vidusskolas skolēns, šodien medijus informēja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Perevoščikovs skaidroja, ka ir savākta informācija par visu ar Covid-19 inficēto personu kontaktiem, lai noteiktu potenciāli inficētās personas. 

Neraugoties uz to, ka Latvijā ir ir 111 saslimušie, faktiski visiem no viņiem ir izsekojama epidemioloģiskā saite, skaidroja eksperts, uzsverot, ka 95% cilvēku bija ārzemēs - infekcijas skartajās teritorijās.

Tomēr pēdējās dienās SPKC novēroja, ka pieaug sekundāro infekciju skaits - proti, cilvēks ar Covid-19 inficējies no zināma pacienta. Inficēšanās notiek pārsvarā ģimenēs, tomēr tas notiek arī citās vietās.

Turpinot sadarbību ar Salaspils 1.vidusskolu, kur iepriekš bija konstatēs saslimšanas gadījums vienam bērnam, tika noteiktas visas kontaktpersonas, kas kontaktējušās ar saslimušo bērnu. Šodien saņemts testa rezultāts, kas liecina, ka saslimis vēl viens izglītības iestādes skolēns - pirmā saslimušā bērna klases biedrs.

"Līdz ar to konstatējam, ka transmisija notiek ne tikai ģimenē, bet arī citās vietās, piemēram, skolās," teica SPKC pārstāvis.

Jau vēstīts, ka līdz ar ārkārtējās situācijas izsludināšanu tika nolemts skolās un augstskolās mācības organizēt attālināti, tāpat noteikts, ka pirmsskolas izglītības iestādēm un iestādēm, kas nodrošina bērnu uzraudzības pakalpojumu, jānodrošina dežūrgrupu darbība, lai nepieciešamības gadījumā nodrošinātu pirmsskolas pakalpojumu sniegšanu vecākiem, kas paši nevar nodrošināt bērnu pieskatīšanu.

LETA jau ziņoja, ka līdz šim Latvijā apstiprināts jau 111 saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Jaunā koronavīrusa dēļ valstī izsludināta ārkārtējā situācija un noteikti plaši ierobežojumi, tai skaitā arī izglītības iestādēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas