Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ar "dīkstāves reglamentu" plāno uzņēmumiem nodrošināt finansiālu palīdzību

Patlaban tiek izstrādāts tā dēvētais "dīkstāves reglaments", ar kura palīdzību valsts varētu nodrošināt finansiālu palīdzību tiem uzņēmumiem, kuru darbību būtiski skārusi jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatība, pirmdien pēc koalīcijas sadarbības sēdes žurnālistus informēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Tā dēvētais "dīkstāves reglaments" kalpotu kā valsts palīdzības rīks uzņēmējiem, ļaujot tiem izdzīvot Covid-19 radīto krīzi. "Dīkstāves reglaments" tajā skaitā attiektos uz uzņēmumiem, kuriem šajā laikā būtiski sarukuši ieņēmumi vai tādu nav vispār, un šie uzņēmumi nevar samaksāt algas saviem darbiniekiem.

Patlaban gan vēl nav zināmas "dīkstāves reglamenta" detaļas, jo eksperti par tām vēl spriež, norādīja premjers. Vaicāts, vai jaunais reglaments varētu paredzēt pilnīgu atbrīvojumu no nodokļu nomaksas uz brīdi, kamēr uzņēmumam nav ieņēmumu, Kariņš atzina, ka tiks izskatīti dažādi risinājumi.

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (NA) piebilda, ka "dīkstāves reglaments" kalpos kā rīks uzņēmējiem, kurus visvairāk skārusi Covid-19 izplatības radītā krīze, lai šie uzņēmumi varētu samaksāt algas darbiniekiem un pēc krīzes varētu atjaunot savu darbību. 

Tāpat Gerhards rosināja pārvērtēt bezdarba pabalstu izmaksas termiņu, proti, atgriezties pie iepriekšējās kārtības, atbilstoši kurai bezdarba pabalstus varēja saņemt ilgāku periodu. 

Vienlaikus Kariņš informēja par koalīcijas atbalstītajiem pasākumiem uzņēmējdarbības stimulēšanai, proti, rīt valdība lems par pirmo atbalsta pakotni uzņēmējiem. Tajā ietverti tādi atbalsta pasākumi kā Altum garantiju programmu aktivizēšana, tostarp banku kredīta garantijas, naudas plūsmu kredīta garantijas, kā arī eksporta kredīta garantijas. 

Tāpat plānots noteikt, ka uzņēmumi var izmantot ilgākas nodokļu brīvdienas - no patlaban paredzētā gada līdz trim gadiem. Valdība arī lems par atbalsta sniegšanu slimības lapu izmaksu segšanai, proti, valsts apmaksās Covid-19 slimnieku slimības lapas.

Top komentāri

100%
1
Tie ir lielzemnieki,OIKisti,bankas un deputātiem pietuvinātie kantori.Un protams leģendārā Valdība ar pazudušo Egīlu priekšgalā.
X
X
vispirms nodrošiniet, apstākļus, lai būtu iespējams izsargāties (ar visu nepieciešamo) nodrosiniet medikamentus , ārstēšanu, rehabilitaciju, tad varēsiet runat par dīkstāvēm. Saliekat, reizi par visām reizēm tādā kārtībā, kādā tām jābūt!! Par kādu dīkstāvi var būt runa pirmajā dienā? Par saslimušajiem un neizplatīšanas pasākumiem gan! Jo tie jau ir !
Z
Z
Ārzemju prese raksta, ka 3 francija spilsetās rūpnīca sparfimērija svietā sākušas ražot BEZMAKSAS dezinfekcijas līdzekļus, ka dalīs cilvēkiem un PAŠI PAR SAVIEM LĪDZEKĻIEM tos ražos tik ilgi, kamēr būs nepieciešams. Ta arī jābūt,ka kadam no peļņas jāatsakās,kādam savu jāatdod,lai būtu rezultāts. Tur neviens nedala naudu, kur nu vēl sekām, kuras nav iestājušās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas