Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ar dokumentālo filmu LM centīsies mazināt stereotipus par cilvēkiem ar invaliditāti

Lai pievērstu sabiedrības uzmanību apkārtējās vides pieejamībai cilvēkiem ar invaliditāti, kā arī mazinātu stereotipus, Labklājības ministrija (LM) izveidojusi dokumentālu filmu Vai varu?, aģentūru LETA informēja ministrijas pārstāvis Egils Zariņš.

Pēc viņa paustā, filma ir dokumentāls stāsts par dažāda vecuma cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un viņu iespējām dzīvot pilnvērtīgu dzīvi. "Filmas nosaukums koncentrētā veidā atklāj tās būtību un mērķi, proti, parādīt vai noskaidrot, kādas ir filmas varoņu iespējas pilnvērtīgi integrēties sabiedrībā un izmantot tās iespējas, kādas ir visiem citiem cilvēkiem. Filmas pamatā ir varoņu stāsti par pieredzēto, pārdzīvojumiem, vēlmēm un viedokļiem," norāda Zariņš.

Filmas mērķis ir popularizēt personu ar invaliditāti sasniegumus izglītībā un nodarbinātībā, kā arī parādīt, ka personas ar invaliditāti var uzstādīt sev augstus mērķus un tos sasniegt.

LM uzskata, ka filma ļaus caur pozitīviem stāstiem mazināt sabiedrībā pastāvošos stereotipus par personu ar invaliditāti spējām un vienlaikus informēs Eiropas Savienības fondu projektu īstenotājus un sabiedrību par veidiem, kā nodrošināt vienlīdzīgas iespējas un veicināt izpratni par vides pieejamības nodrošināšanas nepieciešamību ikvienam sabiedrības loceklim.

Kā norāda labklājības ministrs Jānis Reirs (Vienotība), sabiedrībā kopumā mainās attieksme pret invaliditāti, veidojot atbalstošu vidi šo cilvēku pilnvērtīgai līdzdalībai, tomēr darāmo darbu šajā ziņā vēl ir ļoti daudz. "Tāpēc es ceru, ka filma tam pievērsīs cilvēku uzmanību un dos skatītājam iespēju izdzīvot līdzi tām grūtībām un izaicinājumiem, ar kādiem ikdienā jāsaskaras tās galvenajiem varoņiem," sacīja Reirs.

Filmas pirmizrāde notiks piektdien, 23.martā, plkst.11 Centrālās statistikas pārvaldes zālē, Lāčplēša ielā 1.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas