Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ar iniciatīvu aicina palīdzēt nodrošināt mājvietas bēgļiem

Šodien kustība Gribu palīdzēt bēgļiem sāk jaunu iniciatīvu Viss sākas ar mājām, kuras mērķis ir bēgļu ģimenes Latvijā pirmajos 6-12 mēnešos pēc bēgļa statusa saņemšanas nodrošināt ar mājvietu, aģentūru LETA informēja kustības veidotājs Egils Grasmanis.

Viņš skaidro, ka ar iniciatīvu kustības pārstāvji iepazīstināja akcijā Give a Home, kas ar 300 koncertiem bēgļu atbalstam norisinās trešdien vienlaikus 60 valstīs, tostarp Latvijā.

Grasmanis norāda, ka sarežģītā dzīvesvietas atrašana veicina to, ka bēgļi Latvijā nevar sākt patstāvīgu dzīvi. Palīdzot ar resursiem - gan ziedojumiem, gan reālas dzīves telpas piedāvājumiem -, tiks dota iespēja tiem, kuriem tā nepieciešama.

Kustība Gribu palīdzēt bēgļiem pēdējo divu gadu laikā palīdzējusi ar dzīvesvietas meklējumiem vairākām bēgļu ģimenēm un saskārusies ar dažādiem izaicinājumiem, piemēram, dzīvokļu īres izmaksas ir lielas, salīdzinot ar bēgļu pabalstu, turklāt jau ievākšanās brīdī nepieciešamas mēbeles, trauki un gultasveļa. Šī iemesla dēļ ar jauno iniciatīvu kustība vēlas nodrošināt vairākas mājvietas, kurās par nelielu samaksu varēs apmesties bēgļu ģimenes. "Tas būs nozīmīgs solis tālākā integrācijā Latvijas sabiedrībā, veidojot bēgļiem iespēju Latvijā veidot savas uz mājas," uzsver Grasmanis.

Viņš skaidro, ka kustības pieredze liecina, ka cilvēku atbalsts var kalpot kā atspēriena punkts bēgļiem un patvēruma meklētājiem, mainīt priekšstatus un palīdzēt atrisināt sarežģītas situācijas. Līdz šim Gribu palīdzēt bēgļiem saņemto atbalstu galvenokārt ieguldījusi pārtikas izdevumiem bēgļiem, socializēšanās pasākumiem un medicīnas pakalpojumiem.

 

Top komentāri

?
?
Stulbs, naivs vai nelietis?
bet
b
Klausies Egil Grasmani ! Tev un Taviem biedrības biedriem ir radi,draugi,un paziņas.Prasi no viņiem dzīvokļus,mājas,būdas utt. Kulieties tur savā sulā pa kluso,un nelieniet pie sabiedrības. Daudziem ir negatīva nostāja pret šo jautājumu,un viņi negrib klausīties Jūsu aicinājumā.
Ko Jūs uztraucaties ?!
K
Vienkārši, Egīls grib uzvārīties uz bēgļu rēķina. Tāpat, kā to dara Govmaniene, kas bīda savus bēgļu pilotprojektiņus un naudu grābj no Eiropas fondiem. Bet, Egīlam, šie fondi nav pieejami, tādēļ izdomāja uz vietējo muļķu rēķina padzīrot. Manuprāt, Egīls = Ilze = divkosīgas lišķības un bezatbildības tautas priekšā paraugi. Būtu labāk večiņām palīdzējuši iztikt ar 150 eiro pensiju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas