Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ar latviešu roka un popa dziesmu konkursu cer veicināt mazākumtautību jauniešu integrāciju

Latvijā būtu jārīko dziesmu konkurss, kurā latviešu populārās roka un popa dziesmas izpildītu krievu un citu mazākumtautību jaunieši, lai tā veicinātu viņu integrāciju un latviešu kultūras izzināšanu. Šādu ierosinājumu sabiedriskās politikas centra Providus organizētajās integrācijas jautājumu debatēs izteica topošās Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijas vadītājs Ilmārs Latkovskis (VL-TB/LNNK).

"Latviešu rokmūzika ir sabiedrības saliedētības zelta ādere. Mans ieteikums ir rīkot konkursu, kurā latviešu populārās dziesmas izpilda krievu un citu mazākumtautību jaunieši," teica I.Latkovskis.

Viņš uzskata, ka tādam konkursam sākumā jānotiek visos reģionos, varbūt pat katrā novadā. Konkursa kulminācija būtu fināla šovs televīzijā.

Viņš arī uzsvēra, ka ļoti svarīgs ir dziesmu izvēles kvalitātes jautājums: "Latviešu rokmūzikas un popmūzikas klasika ievijas dziļāk latviešu kultūrā. Imanta Kalniņa, Mārtiņa Brauna, Raimonda Paula, Zigmara Liepiņa dziesmas ir saistītas ar atzītu latviešu dzejnieku vārdiem. Arī leģendārās rokgrupas Līvi, Pērkons, Opus Pro ir lielisks dažādu latviešu kultūras aspektu izziņas avots."

Pēc I.Latkovska domām tāds pasākums varētu kļūt par tradīciju, bet jau pirmajā reizē būtu daudz ieguvumu. Piedalītos daudz jauniešu no mazākumtautību skolām, pārliecināts ir I.Latkovskis. Viņi iepazītos ar latviešu mūziku un kultūru, kā arī ar latviešu mūziķiem. Toties viņu vecāki un vecvecāki būtu aktīvi līdzjutēji un līdzi izzinātāji. Konkursa fināls televīzijā noteikti piesaistītu arī plašu latviešu publiku, pauda I.Latkovskis.

"Tā būtu ļoti patiesa un dzīva integrācija," par idejas veiksmi ir pārliecināts I.Latkovskis. "Tikai nepieciešams prasmīgs menedžments." 

Par šo ideju viņš esot jau ieminējies mazākumtautību biedrību un televīziju pārstāvjiem, bet premjera padomniecei Sarmītei Ēlertei jau esot savi priekšlikumi, kā to realizēt. 

I.Latkovskis arī norādīja, ka idejas impulsu viņam devusi televīzijas kanāla TV3 pārraide Zelta dziesma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas