Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ar Martinsonu saistīts uzņēmums par 2,109 miljoniem eiro Sadales tīklam piegādās kabeļu aizsargcaurules

Ar uzņēmēju Māri Martinsoni pastarpināti saistītais uzņēmums SIA Lucidus par 2,109 miljoniem eiro piegādās AS Sadales tīkls kabeļu aizsargcaurules, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) publicētais paziņojums. Tiesa, tāda ir summa bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), summa ar PVN varētu sasniegt 2,552 miljonus eiro.

Kā liecina Firmas.lv informācija, Lucidus līdz 2017. gada 30. novembrim darbojās ar nosaukumu Moduls interjers, un ar šādu nosaukumu uzņēmums ir iesniedzis savu piedāvājumu Sadales tīkla iepirkumā, kurā vēl bez šī uzņēmuma piedāvājumu bija iesniedzis arī Somijas kompānijas Onninen meitasuzņēmums Latvijā SIA Onninen.

Lucidus vienādās trīs daļās pieder trīs uzņēmumiem - SIA IVN Finance, kas pieder Maltā reģistrētais kompānijai IVN Investment Limited, SIA Zink Invest, kas pieder Indrai Zinkevičai, un SIA MM investīcijas, kas pilnībā pieder uzņēmēja Martinsona dēlam Mārcim Martinsonam, bet savulaik tās vienīgais īpašnieks bija uzņēmējs Martinsons.

LETA jau vēstīja, ka ar uzņēmēju Martinsonu saistītais uzņēmums SIA Rīgas enerģija iekļuvis tā dēvētājā obligātā iepirkuma komponentes (OIK) skandālā, kas sākās pēc TV3 raidījuma Nekā Personīga sižeta, kurā veidošanas laikā Rīgas enerģijas teritorijā netika konstatēta elektroenerģijas ražošana. Valsts policija pēc Ekonomikas ministrijas iesnieguma sāka kriminālprocesu par Sadales tīkla un Rīgas enerģija rīcību, iespējams, krāpjoties ar atļaujām elektroenerģijas ražošanai obligātajā iepirkumā. Policija uzsāka kriminālprocesu par iespējamu krāpšanu lielā apmērā.

Kā vēstīja raidījums, septembrī, kad Rīgas enerģijā notikuši Sadales tīkla testi, ražotne nebija nodota ekspluatācijā un iekārtas nebija darba kārtībā.

Top komentāri

???
?
Interesanti, kāpēc Sadales tīkli nepērk no ražotājiem, bet no starpniekiem? Atkal uztaisījuši specifikāciju tādu, ka bez starpnieka neiztikt???
.
.
Izskatās, ka šajās aprindās daudz ko nosaka pareizie sakari.
nelieši
n
Vienotības oligarhi turpina rīt mūsu naudu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas