Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Ar memoranda parakstīšanu apņemas necelt cenas, ieviešot eiro

Kampaņas Godīgs eiro ieviesējs īstenotāji cer, ka ar šīs iniciatīvas palīdzību, iesaistot arvien vairāk komersantu, izdosies mazināt vai pat likvidēt iedzīvotāju bažas par iespējamu negodprātīgu cenu konvertāciju pēc eiro ieviešanas Latvijā.Iedzīvotājiem joprojām ir ļoti daudz bažu un neskaidrību saistībā ar Latvijas gaidāmo pievienošanos eirozonai no nākamā gada1.

janvāra, šodien kampaņas memoranda parakstīšanas ceremonijā atzina premjerministrs Valdis Dombrovskis (V). Viena no šīm bažām ir par to, vai komersanti eiro ieviešanu neizmantos negodprātīgos nolūkos, apaļojot cenas uz augšu, tādējādi vairojot savu peļņu. "Tāpēc mums visiem ir svarīgi šīs iedzīvotāju bažas likvidēt vai maksimāli mazināt," pauda premjers.Viņaprāt, šāda kampaņa ir svarīga gan no valsts, gan arī no komersantu viedokļa, jo iedzīvotāji zinās, ka nenotiek kādas manipulācijas ar cenām.Finanšu ministrs Andris Vilks (V) atzina, ka pašlaik vairāk kā nekad ir nepieciešama "lielā pleca sajūta", ir jānomierina sabiedrība un jāmazina tās satraukums par eiro ieviešanu. Tāpēc, jo vairāk uzņēmēju šajā kampaņā būs iesaistīti, jo labāk būs.Savukārt ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts pauda cerību, ka iniciatīva Godīgs eiro ieviesējs izvērtīsies par plašu kustību visas valsts mērogā, jo tas ļaus mierīgi un netraucēti ieviest vienoto Eiropas Savienības valūtu Latvijā. "Kampaņas mērķis ir dot pārliecību, ka komersanti veic precīzu un caurskatāmu cenu pārrēķinu," teica ministrs. Viņš piebilda, ka komersantu darbiniekiem turpmāk būs jākļūst par cilvēkiem, kas iedzīvotājiem skaidros mītus par eiro ieviešanu un kliedēs viņu bažas, neziņu.Ministrs arī aicināja jau memorandu parakstījušos komersantus kļūt par vēstniekiem un aicināt kampaņai pievienoties arī citus uzņēmējus.Kampaņas Godīgs eiro ieviesējs memorandā ir pieci pamatprincipi, ko apņemas ievērot ikviens memorandu parakstījušais uzņēmējs. Tie ir neizmantot eiro ieviešanu preču un pakalpojumu cenu celšanai, visām precēm un pakalpojumiem norādīt skaidras un nepārprotamas cenas latos un eiro cenu paralēlās atspoguļošanas periodā no 2013.gada 1.oktobra līdz 2014.gada 30.jūnijam. Trešais princips ir nodrošināt godīgu cenu pārrēķinu no latiem uz eiro, ievērojot oficiālo valūtas maiņas kursu, tāpat komersanti apņemas savu iespēju robežās veicināt savu sadarbības partneru, piegādātāju un klientu pievienošanos iniciatīvai, pēc iespējas skaidrojot memoranda mērķi un principus eiro ieviešanas periodā. Kā piekto uzņēmēji apņemas informēt un apmācīt darbiniekus par jautājumiem, kas saistīti ar eiro ieviešanu.Iniciatīva sākta, lai nodrošinātu iedzīvotājiem ērtu, saprotamu un vieglu pāreju norēķinos no latiem uz eiro saistībā ar Latvijas pievienošanos eirozonai no nākamā gada 1.janvāra. Šīs iniciatīvas mērķis ir aicināt uzņēmējus veikt pareizu un precīzu cenu pārrēķinu un norādīšanu pirms un pēc eiro ieviešanas Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas