Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Arī Jūrmalas pašvaldība nekompensēs iedzīvotājiem atlaides Rīgas sabiedriskajā transportā

Jūrmalas pašvaldība neplāno slēgt līgumu ar Rīgas pašvaldību, lai no jūlija nodrošinātu saviem iedzīvotājiem atlaides galvaspilsētas sabiedriskajā transportā, aģentūra LETA uzzināja Jūrmalas domē.

Jūrmalas pilsētas domes Transporta un komunālo lietu komitejas priekšsēdētājs Jānis Lediņš (ZZS) skaidro, ka Jūrmalas pilsētas domes prioritāte ir nodrošināt sociālo atbalstu Jūrmalas pilsētā - piemēram, nekustamā īpašuma nodokļa atlaides jūrmalniekiem 70 līdz 90% apmērā, bezmaksas ēdināšanu mācību iestādēs visiem bērnudārzu audzēkņiem un skolēniem, kā arī nodrošināt pieejamu sabiedrisko transportu jūrmalniekiem un pilsētas viesiem pašā Jūrmalā.

Viena brauciena maksa Jūrmalas sabiedriskajā transportā ir 0,70 eiro, un to nav plānots palielināt. Jūrmalas pašvaldība nodrošina bezmaksas sabiedrisko transportu pilsētā Jūrmalas skolēniem, studentiem un pensionāriem, un šādu atbalstu plānots arī saglabāt. Tikmēr dome nav paredzējusi kompensēt citu pašvaldību izdevumus un cenu politiku arī, ja pakalpojumu izmanto Jūrmalā deklarētie iedzīvotāji.

Kā ziņots, Rīgas sabiedriskā transporta pasažieri, kuriem nav Rīdzinieka kartes, varēs saņemt Rīgā deklarētajiem iedzīvotājiem no jūlija ieplānotās atlaides ar nosacījumu, ka viņu pārstāvētā pašvaldība noslēgusi pasūtījuma līgumu ar Rīgas pašvaldību, piekrītot kompensēt šo atlaižu starpību.

Ja starp pašvaldībām netiks noslēgts minētais līgums, "laika biļetes" un "slīdošā grafika biļetes" sabiedriskajā transportā, ko plāno ieviest no jūlija, Rīgā nedeklarētajiem izmaksās pat divreiz dārgāk.

Minētie grozījumi paredz, ka stundas biļeti ieviesīs ne tikai Rīdzinieka kartes īpašniekiem, bet visiem pasažieriem, tikai Rīdzinieka kartes īpašniekam tā uzreiz maksās 1,15 eiro, bet pārējiem - divreiz vairāk jeb 2,30 eiro. Kā jau iepriekš ziņots, iecerēts, ka ar šo biļeti varēs transportā pārsēsties neierobežotu skaitu reižu, biļete darbosies līdz pat galapunktam. Līdz ar katru pārsēšanos biļeti vajadzēs validēt.

Brīvdienās Rīdzinieka kartes īpašnieki šo laika biļeti varēs iegādāties par 0,60 eiro.

Tāpat visiem pasažieriem plānots ieviest arī "slīdošā grafika" biļeti. Šī abonementa biļete galvaspilsētā deklarētajiem izmaksās, kā iepriekš solīts, 15 eiro, bet pārējiem - 25 eiro. Šo biļeti varēs izmantot 15 dienu posmā jebkuras piecas dienas, kas var nebūt secīgas.

Noteikumi gan arī paredz, ka pasažieri, kuri deklarēti citās Latvijas pašvaldībās, būs tiesīgi saņemt Rīdzinieka kartes īpašniekiem noteiktos atvieglojumus, ja konkrētā pašvaldība piekritusi biļešu atlaižu starpību kompensēt. Kā iepriekš skaidroja domes Satiksmes departamenta Pasažieru pārvadājumu pārvaldes priekšniece Jeļena Dzikeviča, šo ieceri plānots īstenot, pamatojoties uz pasūtījuma līgumu starp pašvaldībām.

LETA jau ziņoja, ka vairums Pierīgas pašvaldību ideju par šādu līgumu slēgšanu vērtē atturīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas