Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Arī Liepājā pirmklasniekus plāno reģistrēt elektroniski

Sākot no 2017. gada februāra Liepājā bērnus 1. klasē varēs reģistrēt arī elektroniski, portālu Diena.lv informēja Liepājas pilsētas domē. 

Pirmklasnieku vecākiem tas būs gan ērtāk, gan ievērojami ātrāk, jo  reģistrācijas dienās vairs nebūs jāstāv garās rindās pie skolām.

Paralēli tiks saglabāta arī reģistrācija klātienē, kad vecāki rindas kārtībā varēs iesniegt iesniegumu Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldē.

Bērnu reģistrācija 1. klasē elektroniski notiks Liepājas pilsētas izglītības reģistrā. Liepājas pilsētas izglītības pārvalde ir pirmā Latvijā, kur pakāpeniski tiek ieviesta vienota elektroniskā reģistrācijas sistēma – šobrīd tajā var reģistrēties bērnudārzā, no februāra – 1. klasē, bet tuvākajā nākotnē – arī 10. klasē. 

Iesniegt pieteikumus uz 1. klasi varēs trīs vecāku izvēlētajās mācību iestādēs prioritārā kārtībā. Visi iesniegumi – gan elektroniski nosūtītie, gan klātienē saņemtie tiks fiksēti precīzi rindas kārtībā pēc to reģistrācijas laika, tālāk grupējot tos atbilstoši noteiktajiem kritērijiem un priekšrocībām.

Pirmo klašu komplektācija notiks, pamatojoties uz pašvaldības noteikto bērnu maksimālo skaitu 1. klasē skolā attiecīgajam mācību gadam un ievērojot šādu priekšrocību secību:  bāreņi un bez vecāku gādības palikušie bērni; bērni, kuriem konkrētā skola ir ģeogrāfiski vistuvākā dzīvesvietai vai tuvākā izglītības iestāde, kas īsteno izglītības programmu valsts valodā; bērni, kuriem attiecīgajā skolā mācās brālis vai māsa, vai arī citi bērni, ja to vecākiem ir kopīga saimniecība; pārējie bērni hronoloģiskā secībā.

Plānots, ka pirmklasnieku reģistrācija 2017./2018. mācību gadam sāksies 2017.gada februāra pirmajā pirmdienā, tā turpināsies vienu mēnesi, bet klašu komplektācija skolās notiks, sākot ar marta otro nedēļu, atbilstoši katras skolas vadības noteiktajai kārtībai.

Lai reģistrācijas dienās ekonomētu laiku, vecāki varēs ievadīt bērnu datus elektroniski sistēmā jau iepriekš – no 2017. gada 2. janvāra. Tad reģistrācijas dienā atliks tikai izvēlēties trīs mācību iestādes prioritārā secībā un saglabāt pieteikuma elektronisko reģistrāciju.

Pirms reģistrācijas uzsākšanas janvārī bērnu vecākiem Izglītības pārvalde plāno rīkot īpašu apmācību semināru, kur būs iespējams saņemt konsultācijas un praktisku palīdzību. Ar reģistrācijas kārtību nākamo pirmklasnieku vecāki tiks iepazīstināti arī bērnudārzos un medijos.  Lai iepazītos ar skolu, pedagogiem, uzņemšanas noteikumiem, janvārī tiks rīkotas informācijas dienas skolās topošo pirmklasnieku vecākiem.

Saistošie noteikumi vēl jāapstiprina Liepājas Domes sēdē šā gada 13. oktobrī. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas