Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ārkārtas situācijas laikā Rīgā aizliegs publiskos pasākumus ārpus telpām

Ārkārtas situācijas laikā Rīgā tiks aizliegti visi publiskie pasākumi ārpus telpām neatkarīgi no dalībnieku skaita, tajā skaitā nevarēs notiks arī sapulces, gājieni un piketi, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Šādu lēmumu pēc konsultācijām ar tiesībsargājošo iestāžu pārstāvjiem šodien pieņēmusi Rīgas pašvaldības pagaidu administrācija.

Pašvaldība aicina pret lēmumu izturēties ar izpratni un pagaidām neiesniegt jaunus pasākumu pieteikumus.

Tāpat Rīgas domē norādīja, ka saistībā ar 16.martā pieteiktajiem pasākumiem Rīgā visu plānoto gājienu un sapulču organizatori šodien informēja pašvaldību, ka savus iecerētos pasākumus nerīkos.

Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis aģentūrai LETA skaidroja, ka biedrības Daugavas vanagi Latvijā Limbažu nodaļa informējusi pašvaldību, ka 16.martam paredzētais dievkalpojums Rīgas Svētā Jāņa baznīcā un gājiens līdz Brīvības piemineklim netiks rīkoti.

Regulāro gājiena dalībnieku, nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK valdes loceklis un Saeimas deputāts Jānis Iesalnieks sociālajā tīklā Twitter raksta, ka, ņemot vērā Covid-19 riskus, īpaši vecākajai paaudzei, 16.martā apvienības pārstāvji nolikšot ziedus pie Brīvības pieminekļa individuāli, bez pulcēšanās lielākās grupās.

Vidauskis skaidroja, ka, lai arī valdība ārkārtējās situācijas laikā no 13.marta nolēmusi atcelti un aizliegt visus publiskos pasākumus, kur vienkopus pulcējas virs 200 cilvēkiem, ārpus telpām esošajos pasākumos faktisko cilvēku skaitu ir grūti izkontrolēt. "Ja pasākumā oficiāli piesaka 100 dalībniekus, tad reālajā dzīvē tuvumā gadās arī citi iedzīvotāji, piemēram, gājēji," norādīja Vidauskis.

LETA jau vēstīja, ka saistībā Covid-19 vīrusa izplatību Latvijā līdz Lieldienām izsludināta ārkārtējā situācija, nosakot virkni stingru ierobežojošu pasākumu, ceturtdien pēc valdības ārkārtas sēdes paziņoja amatpersonas.

Lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību, valstī noteikta virkne stingru ierobežojošu pasākumu. Viens no tiem ir aizliegums līdz 14.aprīlim rīkot pasākumus, kuros pulcējas vairāk nekā 200 cilvēku.

Top komentāri

Scorseze
S
Kas attiecas uz Ķīnu, 2014 gada statistika (oficiālā) liecina, ka akrtu dienu Ķīnā mirst 1500 cilvēku no pārslodzes darbā (neskaitot citu slimību vai avāriju, negadījumu izraisītas nāves), tas ir katru dienu, salīdziniet šo skaitli ar "vīrusu":):)! Saprotu, ka idiotiem atliek pateikt ka sarkans ir dzeltens desmit reizes un jūs esat gatavi tam noticēt, psiholoģijā to sauc par bara apziņu, šis ir spilgtākais bara apziņas pasākums:):):)!!
Scorseze
S
Tad varbūt "dienai" būtu jābeidz piedalīties šajā starptautiskajā panikas afērā, jo grūti iedomāties, ka fatālas saslimšanas gadījumā (mēris, encifalīts, meningīts...) kāds varētu ārstēties mājās un izārstēties!!!!! Taču beidziet vienreiz šo idiotisma vīrusa afēru!! Spilgts piemērs, kā uz līdzenas vietas var sataisīt paniku un pazaudēt pēdējās prāta paliekas. Mirstība tāda pati kā pie jebkura vīrusa (ap 1%), kādi iet pāri valsti katru rudeni un pavasari, taču dažu datu sagrozīšana, cilvēku aprobežotība un mediju histērija, un skat, pasaules ekonomikai iestājas pisec! Stulbie cilvēki, taču attopieties vienreiz, jūs vienkārši čakarē!!!!! Es māku rēķināt un man ir draugi vairākās eiropas valstīs:) Palasiet vēl, ko raksta histērijas cēlāji, pārējiem pateikšu, ka ar vēzi, sirds asinsvadu slimībām, meningitu, un vēl neskaitāmām kaitēm katru gadu mirst cilvēki, tai skaitā arī no gripas komplikācijām (atcerēsimies kaut vai Freimani un Brīzi)! Tā ir, cilvēks ir mirstīgs!
Scorseze
S
Kārtējais debilitātes apliecinājums, kā arī apliecinājums, ka notiekošajam nav nekāda sakara ar cilvēku veselību! Jebkurš virusologs jums pateiks, ka tieši telpās ir vislielākais risks slimības izplatībai, taču par cik notiekošajam nav nekāda sakara ar mdeicīnu un veselību, muļķa cilvēciņiem var iebarot jebkuru stulbumu. Rīt jums, piemēram, aizliegs runāt, jo "vīruss":):):)!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas