Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Ārlietu ministrija prasa 237 489 eiro dažādiem remontiem un iekārtu iegādei

Ārlietu ministrijai ir nepieciešami 237 489 eiro dažādiem remontdarbiem un iekārtu iegādei, un šos līdzekļus tā lūdz no budžeta programmas Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem.

Ministrija skaidro, ka šie līdzekļi ir nepieciešami pilnvērtīgas darbības nodrošināšanai - ir jāveic ārkārtas darbi un iegādes ministrijas, diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību vajadzībām.

Piemēram, Latvijas vēstniecībai Uzbekistānā vajadzīgi 51 600 eiro, jo ir jāremontē plīsis ūdensvads, jānomaina bojātās ieejas ārdurvis un logs.

Savukārt 20 925 eiro vajadzīgi, lai iegādātos mobilos telefonus centrālā aparāta darbiniekiem. Tas pamatots ar to, ka, paaugstinot operatīvās saziņas drošības līmeni, pašreizējie telefoni nav savietojami ar drošības konfigurāciju. Vēl 30 000 eiro vajadzīgi Ārlietu ministrijas ēkai un vēstniecībai Krievijā, lai uzstādītu metāla detektorus, bet vēstniecībai Krievijā vēl vajag 8000 eiro vārtu un žoga remontam.

Drošības apsvērumu dēļ ir plānotas izmaiņas vēstniecības Baltkrievijā telpu izmantošanā, jau augustā tur izvietojot rezidenci. Šim nolūkam ministrija prasa 23 000 eiro. Vēstniecībā Itālijā ir jāuzlabo drošības sistēma, kam vajadzīgi 15 000 eiro.

Maskavā Latvijas vēstniecības viesu namā Tālava steidzamiem darbiem tiek prasīti 88 964 eiro. Steidzamo un neatliekamo darbu apjomā ietverti karstā ūdens apgādes sistēmas pārbūves darbi, kanalizācijas sistēmas darbi, daļējas elektroapgādes tīkla sakārtošanas darbi. Ministrija vērš uzmanību, ka ēka ir sliktā tehniskā stāvoklī un remontdarbi laiku no laika tiek atlikti. Ņemot vērā, ka ēkā dzīvo visi diplomātiskās pārstāvniecības darbinieki, būtiski ir nodrošināt visu sistēmu, komunikāciju darbību, lai nodrošinātu normālus sadzīves apstākļus un veiktu minimālos ugunsdrošības pasākumus, norāda ministrija.

Par līdzekļu piešķiršanu otrdien, 18.augustā, būs jālemj valdībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas