Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Arodbiedrības gatavojas referendumam pret pensionēšanās vecumu paaugstināšanu

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) ārkārtas valdes sēdē jautājumā par pensiju vecuma paaugstināšanu joprojām uzstājusi, ka pensionēšanās vecuma paaugstināšana jāsāk no 2016. gada. "Ņemot vērā situācijas nopietnību, LBAS uzsāk darbu pie referenduma sagatavošanas, lai nepieļautu strauju pensionēšanās vecuma paaugstināšanu, gadījumā, ja šī sociāli izsvērtā pozīcija, kas balstīta uz strādājošo interesēm, netiks ievērota," portālu Diena.lv informēja LBAS pārstāve Sanita Lorence.

Kā vēstīts, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē trešdien, 18.aprīlī, sāks skatīt valdības iesniegtos grozījumus likumā "Par valsts pensijām", kas paredz no 2014.gada paaugstināt pensionēšanās vecumu. Likumprojekts paredz pakāpeniski paaugstināt pensionēšanās vecumu gan vīriešiem, gan sievietēm, līdz 2020.gadā tas sasniegs 65 gadu vecumu.

"LBAS viedoklis ir stingrs - joprojām uzskatīt par pamatotu iepriekšējo, savstarpēji saskaņoto lēmumu: uzsākt pensionēšanās vecuma paaugstināšanu no 2016.gada. Turklāt LBAS uzskata, ka tas jāveic ar mērenu soli - trīs mēneši gadā, lai 65 gadu pensionēšanās vecumu Latvijā sasniegtu 2028.gadā," sacīja S.Lorence.

Paralēli LBAS turpina vēstuļu akciju par pensionēšanās vecuma paaugstināšanu no 2016. gada, un aicina visus būt aktīviem un tajā iesaistīties. Vēstule atrodama LBAS mājas lapā arodbiedribas.lv, tajā jāieraksta savs vārds un tad, nospiežot "sūtīt", tā automātiski aizceļo uz Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas e-pastu. Turpat iespējams vēstuli izdrukāt, lai to nosūtītu uz Saeimu pa pastu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas