Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ārsti informēs un dalīsies pieredzē par sieviešu slimību - endometriozi

Nākamnedēļ norisināsies endometriozes informatīvā diena, kurā ārsti stāstīs un dalīsies pieredzē par endometriozi, tās cēloņiem, simptomiem, diagnosticēšanu, ārstēšanu, kā arī ietekmi uz sievietes reproduktīvo veselību, aģentūru LETA informēja Latvijas Endometriozes biedrībā.

Endometrioze ir slimība, kuras laikā dzemdes gļotādai līdzīgi audi nonāk vai veidojas arī citos orgānos.

Pēc biedrības paustā, endometrioze arvien ir viena no mīklainākajām un neizprotamākajām sievietes veselību skarošajām saslimšanām, jo par tās eksistenci un izpausmēm zina tikai retais. Šī iemesla dēļ šogad pirmo reizi Latvijā notiek endometriozes informatīvā diena ar mērķi uzrunāt sabiedrību, kliedēt mītus un neziņu par endometriozi, kā arī atbalstīt endometriozes pacientes.

Biedrība informēja, ka pasaules mēroga kampaņa Endomarts tiek rīkota, lai veicinātu izpratni par endometriozi. Slimība skar vienu no desmit sievietēm jeb apmēram 200 miljonus sieviešu pasaulē, liecina biedrības rīcībā esošie dati.

Pirmā Endomarta kampaņa norisinājās 2014.gada 13.martā kā protesta gājiens Vašingtonā un citur pasaulē. Tagad katru gadu marts tiek atzīmēts kā endometriozes pacienšu atbalsta mēnesis, kad vienā dienā visā pasaulē endometriozes pacienšu atbalsta organizācijas rīko dažāda veida informatīvus un izglītojošus pasākumus.

Endometriozes informatīvā diena notiks 24.martā no plkst.11 līdz 14.30, Šarlotes ielā 1B, Rīgā. Pasākuma noslēgumā angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā tiks demonstrēta filma Endo What? par endometriozi.

Latvijas Endometriozes biedrība ir pacienšu dibināta nevalstiska organizācija ar mērķi atbalstīt, informēt un izglītot endometriozes pacientes, viņu tuviniekus un sabiedrību kopumā par endometriozi un ar to saistītiem jautājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas