Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ārvalstu investori iesaka Latvijā uzlabot enerģētikas un atkritumu apsaimniekošanas politikas plānošanas kultūru

Latvijā ir nepieciešami būtiski uzlabojumi enerģētikas un atkritumu apsaimniekošanas nozares politikas plānošanas kultūrā un likumdošanas procesā, nostājas dokumentā par atkritumu apsaimniekošanu un enerģētikas politiku norāda Ārvalstu investoru padome Latvijā (ĀIPL).

Ārvalstu investoru ieskatā, šiem procesiem ir jākļūst caurskatāmiem, savlaicīgiem un paredzamiem. "Šo procesu izmantošana vedīs pie līdzsvarotākās pieejas, lai sasniegtu iepriekš noteiktos "zaļos" mērķus un rezultātus," secina ĀIPL.

Vienlaikus ārvalstu investori norāda uz nepieciešamību uzlabot datu ziņošanu un apstrādi enerģētikas un atkritumu apsaimniekošanas nozarē. 

"Pareiza lielo datu un mākslīgā intelekta risinājumu izmantošana varētu palīdzēt noteikt un analizēt datu nepilnības un dublēšanos, samazināt administratīvo slogu, ko pašlaik uzņemas katra valsts vai pašvaldības iestāde, kā arī palīdzēt izvairīties no tās informācijas dublēšanās, kura privātajam sektoram jāsniedz valsts un pašvaldību iestādēm. Efektīva statistikas izmantošana arī uzlabos politikas lēmumu pieņemšanu, kas savukārt palielina uzņēmējdarbības sektora uzticību publiskajam sektoram," norāda ĀIPL.

Tāpat kā iepriekšējos gados, padome arī rosina pārvērst atkritumus resursos, veicinot materiālu un enerģijas atguvi, vienlaikus samazinot arī atkritumu daudzumu.

ĀIPL ir nevalstiska organizācija, kurā apvienojušies lielākie ārvalstu kapitāla uzņēmumi no dažādām nozarēm, ārvalstu tirdzniecības kameras Latvijā, Francijas Ārējās tirdzniecības konsultantu padome un Rīgas Ekonomikas augstskola. Padomes mērķis ir uzlabot Latvijas uzņēmējdarbības vidi un konkurētspēju ārvalstu investīciju piesaistē, izmantojot biedru pieredzi un zināšanas, lai sniegtu rekomendācijas valsts pārvaldes institūcijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas