Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Arvien jauni cietušie no aukstuma; patversmēs vietas pagaidām pietiek

Pagājušajā diennaktī Rīgā no aukstuma cietuši divi cilvēki - 61 gadu vecs vīrietis, kurš apsaldējis abas pēdas, atrodoties aukstā telpā, un 32 gadus vecs vīrietis, kurš apmēram stundu gulējis ārā uz ielas un guvis vispārējus ādas apsaldējumus. Abi cietušie bijuši alkohola reibumā, portālu Diena.lv informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Visvairāk no apsaldējumiem cietušo ir tieši Rīgā. Tādēļ aukstajā laikā Rīgas pašvaldības policija un Mobilā brigāde strādā pastiprinātā režīmā, uzraugot bezpajumtnieku pulcēšanās vietas un nepieciešamības gadījumā nogādājot tos uz pilsētas patversmēm.

Vietu pagaidām pietiek visās naktspatversmēs galvaspilsētā, bet, ja bezpajumtnieku skaits pieaugs, naktspatversmes ir gatavas vietu skaitu arī palielināt un nevienam palīdzību sola neatteikt.

Rīgā patlaban darbojas septiņas pašvaldības finansētas patversmes/naktspatversmes ar 863 vietām. Līdz diviem mēnešiem gadā naktspatversmēs var uzturēties bez maksas. Šobrīd naktspatversmes strādā visu diennakti.

Arī pilsētās ārpus Rīgas, piemēram, Rēzeknē, Jelgavā un Liepājā, naktspatversmes spēj nodrošināt pietiekamu vietu skaitu bezpajumtniekiem, pašvaldībās noskaidroja portāls Diena.lv.

Tikmēr mediķi atkārtoti aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un pievērst uzmanību tam, kas notiek apkārt. "Ja kāds guļ uz soliņa, jāpamodina, jāzvana ātrajai palīdzībai; arī ja redzat kādu, kurš ir ļoti plāni saģērbies, paprasiet, vai nav nepieciešama palīdzība," mudina NMPD pārstāve Vītola.

Jau vēstīts, ka nosalšana šoziem kļuvusi par nāves cēloni jau 58 cilvēkiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas