Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Arvien jauni elektroapgādes traucējumi visā Latvijā; lielākie bojājumi Krāslavas novadā

Spēcīgais vējš, kas nedēļas nogalē šķērsoja Latvijas teritoriju, izraisījis pamatīgus postījumus visā Latvijā. Atbilstoši vēja stiprumam un pārvietošanās ceļam lielākie elektroapgādes traucējumi bija valsts ziemeļaustrumu un austrumu daļā. Pirmdienas rītā elektroapgādes traucējumi ir aptuveni 14 000 klientu, portālu Diena.lv informēja AS Sadales tīkls.

Tomēr, kā meteorologi prognozēja, spēcīgās vēja brāzmas valsts teritoriju sasniedza arī svētdien vakarā, un šorīt elektroapgādes traucējumi ir aptuveni 14 000 AS Sadales tīkls klientu. Diennakts tumšajā laikā uzņēmuma operatīvais personāls veica bojājumu lokalizēšanu un organizēja pārslēgumus elektrotīklā, bet dienas gaišajā laikā turpināsies intensīvs darbs, lai novērstu tehniski sarežģītākos un laikietilpīgākos bojājumus, kas ir elektrolīnijās iegāzti koki, kas pārrāva elektrolīniju vadus, un bojāti elektrolīniju balsti.

Pirmdienas rītā ap plkst. 6.30 elektroapgādes lielākie elektroapgādes traucējumi ir Krāslavas novadā, kur elektroapgāde traucēta 1 836  klientiem, Rēzeknes  novadā – 1 494 klientiem, Valkas novadā – 1 445 klientiem, Daugavpils novadā -  682, Amatas novadā - 675, Aglonas novadā - 630, Zilupes novadā - 589, Dagdas novadā - 566, Ludzas novadā – 513 klientiem, un tiek veikts aktīvs darbs, lai pēc īsākā laikā atjaunotu elektroapgādi visiem iedzīvotājiem.

Situācija nedēļas nogalē AS Sadales tīkls elektrotīklā bija mainīga. Pastiprināti strādāja gan elektrotīkla dispečeri, gan, ievērojot paaugstinātas drošības prasības diennakts tumšajā laikā, 114 elektromontieru brigādes. Reģistrējot elektrotīkla bojājumu, tika veikti pārslēgumi elektrotīklā, mēģinot elektroapgādi nodrošināt no citām apakšstacijām, savukārt dienas gaišajā laikā veikts tehniski sarežģītākais un laikietilpīgākais darbs kā elektrolīniju balstu nomaiņa, nogāzto koku zāģēšana un trūkušo vadu savienošana, kas pēc spēcīgā naktī uz pirmdienu tiks veikts arī šodien. Spēcīgā vēja izraisītie bojājumi pārsvarā ir gaisvadu elektrolīnijās sarauti vadi, bojāti elektrolīniju balsti, nolauzti un elektrolīnijās iegāzti koki koki, kā arī vējā nesti un elektrolīnijās ieķērušies koku zari, kas izraisīja līniju atslēgšanos.

Gatavojoties prognozētajai vētrai jau piektdien, 4.decembrī, AS Sadales tīkls strādāja pastiprinātā režīmā,  mobilizējot papildus elektromontieru brigādes, apzinot materiāltehnisko bāzi, kā arī sazinoties ar pašvaldībām, lai nepieciešamības gadījumā nodrošinātu operatīvu komunikāciju un elektroenerģijas piegādes atjaunošanu administratīvajās teritorijās.

Pirmdien vētras skartajos reģionos ir gaidāma nepatstāvīga elektroapgāde, jo elektrotīkla dispečeri aktīvi veiks pārslēgumus elektrotīklā, lai pēc iespējas drīzāk atjaunotu klientu elektroapgādi. Tiklīdz kāds no vidējā sprieguma elektrotīkla bojājumiem tiks novērsts, elektroapgāde tiks atjaunota plašākam klientu lokam.

AS Sadales tīkls atgādina, ka iedzīvotāji par reģistrēto elektrotīkla bojājumu, elektroapgādes traucējumiem, kā arī plānoto elektroenerģijas piegādes atjaunošanas laiku, tiek informēti ar īsziņas vai e-pasta palīdzību, tādējādi klientam pašam vairs nav jāsazinās ar AS Sadales tīkls, lai pieteiktu bojājumu. Operatīvie paziņojumi par elektroapgādes traucējumiem īsziņas veidā vai e-pasta vēstulē tiek sūtīti uz uzņēmuma datubāzē reģistrēto lietotāju kontaktinformāciju. 

AS Sadales tīkls aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā un, redzot bīstamu situāciju - ja elektrolīnijās ir iekārušies koki un zari vai zemē redzams pārrauts elektrolīnijas vads, netuvoties notikuma vietai, bet nekavējoties ziņot, zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 80200404!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas