Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Arvien vairāk cilvēki savainojas zāģējot

Līdz ar siltāka laika iestāšanos, kad pieaugusi mežistrādes un kokapstrādes darbu intensitāte, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Mikroķirurģijas centrā strauji pieaudzis to pacientu skaits, kuri guvuši dažādas zāģētas traumas, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova.

Tikai aizvadītās nedēļas laikā vien Mikroķirurģijas centrā tikuši nogādāti 13 cilvēki ar šādām traumām, un tas ir divreiz vairāk, nekā ierasts, bet pēdējo divu mēnešu laikā ir veiktas vairāk nekā 60 operācijas, kurās ārsti piešuvuši atpakaļ nozāģētās ķermeņa daļas vai bijuši spiesti apstrādāt amputācijas stumbrus, skaidroja slimnīcas pārstāve. Tāpat palīdzība nepieciešama pacientiem no visas valsts.

Speciālisti norāda, ka neatkarīgi no tā, vai trauma gūta darba vai sadzīves apstākļos, zāģētām traumām sekas ir nopietnas. Nereti pie šīm traumām vainojama neuzmanība un darba drošības apstākļu neievērošana. Lai izvairītos no šādiem nelaimes gadījumiem, ir nepieciešamas atbilstošas iemaņas darbam ar instrumentiem un ierīcēm, kā arī stingri jāievēro darba drošības noteikumi un jālieto specifiskie aizsarglīdzekļi. Par šiem jautājumiem Latvijas mikroķirurgi runā vairāku gadu garumā, tomēr situācijas uzlabošanās nav novērojama, stāstīja Potetinova.

Sinoptiķi arī šajās brīvdienās sola pavasarīgu laiku, tāpēc ārsti īpaši atgādina, ka alkohols un zāģis nav savienojamas lietas. Apreibinošu vielu ietekmē cilvēks zaudē spējas adekvāti novērtēt situāciju un pieņemt pareizus lēmumus. Īpaši centra speciālisti aicina būt atbildīgiem kokapstrādes sfērā strādājošos, kuriem diemžēl vienmēr ir jāsaskaras ar nepatīkamām juridiskām sekām, kas iestājas situācijās, kad trauma darbā ir gūta alkohola vai citu apreibinošu vielu iespaidā. Turklāt iereibis darbinieks apdraud ne tikai sevi, bet arī savus darba kolēģus, uzsvēra Potetinova.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas