Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

AS 4finance samazina klientiem izsniedzamo kredītu apjomus

Objektīvi vērtējot Latvijas ekonomikas un kreditēšanas tirgus šī brīža situāciju, jāsecina, ka mēs vēl aizvien atrodamies kara un energokrīzes radīto seku pārvarēšanas posmā. Kaut gan Latvijas sabiedrība jau ir apradusi ar “saspiestiem” apstākļiem un pamazām sākusi atgriezties pie līdzšinējiem patēriņa ieradumiem, par ko liecina arvien pieaugošs izsniegto kredītu apjoms, ko alternatīvo finanšu pakalpojumu nozare demonstrēja 2022. gadā. Tomēr inflācijas līmenis joprojām paliek samērā augstā līmenī, kas var radīt patērētājiem finansiālus un labklājības riskus. Lai samazinātu kredītņēmēju finanšu slogu un atvieglotu aizdevumu atmaksas procesu, AS 4finance ievieš ierobežojumus izsniedzamo aizdevumu summu apjomos.

Sākot ar šī gada jūniju 4finance piemēroja izsniedzamo kredītu apjoma ierobežojumus Vivus.lv zīmola klientu jauniem kreditēšanas līgumiem. Visu Vivus.lv klientu profilos tika atjaunots līdzšinējais kredītlimita aprēķināšanas mehānisms, bija pārskatīti un no jauna noteikti klientiem pieejamie kredītu limiti. Pēc katra aizdevuma atmaksas maksimālais kredītlimita slieksnis tiek pārskatīts un aizdevējs izveidos labāko piedāvājumu atbilstoši katra klienta maksātspējai, kredītvēsturei un atjaunotajam Vivus.lv iekšējam kredītreitingam, kurš balstās uz modernās skoringa tehnoloģijas un vērtē ap 3000 dažādu kritēriju.

“Kreditēšanas nozare vienmēr ir bijusi ne tikai svarīgs tautsaimniecības elements, bet arī valsts ekonomikas “lakmusa papīrs”. Kreditēšanas sektors būtībā kalpo kā agrīna brīdinājuma sistēma par iespējamām tirgus svārstībām vai ekonomikas lejupslīdi. Inflācijas kāpums, izmaiņas atmaksas rādītājos, un kā rezultātā, stingrāki kreditēšanas standarti un nozares pakalpojumu pieejamības samazināšanās – tās ir ekonomiskās spriedzes rādītāji, ko mēs kā kredītdevēji lielākoties spējam prognozēt, savlaicīgi atpazīt un ietekmēt situācijas tālāko attīstību. Šobrīd mēs vērojam sabiedrības kopējo nogurumu no krīzēm, kuru apstākļos tā ir spiesta dzīvot jau kopš 2019. gada. Patērētāji vēlas atteikties no stingras taupības režīma, gādājot par sava dzīves līmeņa pilnveidošanu un ir gatavi ņemt dārgus kredītus, kurus Eiropas Centrālā banka mākslīgi sadārdzināja, lai apturētu inflāciju. Bet neapdomāta un pārdroša aizņemšanās var radīt lielu kaitējumu ilgtermiņā.  Mēs strādājam saskaņā ar atbildīgās kreditēšanas principiem, tāpēc esam pieņēmuši lēmumu samazināt izsniedzamo kredītu apjomus, sākot ar Vivus.lv produktiem, kā arī ierobežojot iespējas klientiem aizņemties papildus no citiem 4finance zīmoliem vienlaicīgi. Turklāt arī straujas inflācijas apstākļos 4finance izmantoja visus pieejamos resursus, lai noturētu pakalpojumu izmaksas līdzšinējā līmenī. Arī šogad mēs spēsim nodrošināt mūsu klientiem vienus no izdevīgākajiem kreditēšanas nosacījumiem un konkurētspējīgākās cenas, neskatoties uz vispārējo cenu pieaugumu,” skaidro Latvijas reģionālais vadītājs Gvido Endlers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas