Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 15. jūnijs
Vilija, Vits, Žermēna, Baņuta

ASV diplomāte: NATO jāveido štābi visās sešās frontes valstīs Eiropā

NATO pēc iespējas ātrāk jāizveido vadības un kontroles centri sešās frontes valstīs Eiropā, uzrunā Vašingtonā bāzētā Brukingsa institūta rīkotā diskusijā paziņojusi ASV valsts sekretāra vietniece Eiropas jautājumos Viktorija Ņūlenda. Diplomāte gan nenorādīja, par kurām valstīm ir runa, tomēr diezgan droši var apgalvot, ka to skaitā ir visas trīs Baltijas valstis.

"NATO ir alianse aizsardzībai. Mūsu mērķis ir atturēt no potenciālas agresijas, taču gadījumā, ja tas nenostrādās, jābūt gataviem," Ņūlendas teikto citē ziņu aģentūra AFP.

Diplomāte arī norādīja, ka šajā brīdī ir ļoti svarīgi, lai visi sabiedrotie dotu savu ieguldījumu kolektīvajā aizsardzībā un aizsardzības tēriņiem atvēlētu solīto daļu no iekšzemes kopprodukta. "Dažu valstu valdības gan mēģina no tā izvairīties," pārmeta Ņūlenda, konkrētas valstis gan neminot.

Vienlaikus amatpersona atkārtoti pauda ASV nostāju, ka "NATO jāpaliek nelokāmai Ukrainas jautājumā", asi kritizējot Minskas vienošanās pārkāpumus un aizvadītajā nedēļas nogalē notikušo traģisko Mariupoles apšaudi, vienlaikus brīdinot par spiediena palielināšanu uz Krieviju. Tomēr sankciju mērķis nav "sodīt Krievijas iedzīvotājus, bet gan mainīt Vladimira Putina piekopto politiku", apgalvoja Ņūlenda.

Top komentāri

Atskaite
A
Nabaga vatņiki jūtas apdraudēti,vairs nevar mazās valstis pa vienai paņemt jo ir NATO.
ATBILDE
A
15.Janvāris Krievijā būs īpaša diena,kad notiks mītiņš Navaļnaja aizstāvībai,iespējams,ka šī diena kļūs par pagrieziena punktu Krievijā.Tiek gaidīta pundura reakcija-izskatās,ka viegli Vovāns cauri netiks....Vai tiešām krievi gāzīs Putinu??tas būtu fenomenāli labi.Gaidam.
puhh
p
Ulmaņa Latvijai arī bija alianse ar Padomju Savienību, Krievijai ar Nato arī bija sadarbības līgumi. Ķīniešu mācību grāmatās Sibīrija iezīmēta kā Krievijas okupēta teritorija un tie kas ir bijuši Ķīnā zin ka ķīnieši to uzskata par savējo. Tā kā visādi var gadīties, Ķīna šobrīd ir gana stipra
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas