Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Atbalsta ES fondu naudas pārdali 16,1 miljona eiro apmērā Stradiņa slimnīcas būvdarbiem

Valdība šodien tehniski pārdalīja Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļus 16,1 miljona eiro apmērā Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcai jaunā korpusa būvniecībai.

Kā skaidroja valdības rīkojumu projektu sagatavojusī Kultūras ministrija (KM), līdzekļi pārdalīti no ietaupījuma, kas radies darbības programmas Izaugsme un nodarbinātība specifiskā atbalsta mērķa Saglabāt, aizsargāt un attīstīt nozīmīgu kultūras un dabas mantojumu, kā arī attīstīt ar to saistītos pakalpojumus pirmās un otrās atlases kārtas ietvaros.

Pērn valdībā jau tika izskatīts informatīvais ziņojums par Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda 2014. - 2020.gada plānošanas perioda programmas Izaugsme un nodarbinātība snieguma ietvarā noteikto mērķu sasniegšanas progresu un snieguma rezerves finansējuma tālāku izmantošanu. Savukārt atbildīgajām iestādēm tika uzdots sagatavot attiecīgus grozījumus normatīvajos aktos.

Kā aģentūrai LETA skaidroja KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale, šī līdzekļu pārdale ir tehnisks grozījums, lai sakārtotu normatīvos aktus, tā kā finansējums "jau būtībā ir aizgājis".

Kopumā valdība atbalstīja 16,3 miljonus eiro pārdali - 16,1 miljons eiro Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas projektam, savukārt 200 000 eiro Rīgas pilsētas revitalizācijai, nodrošinot teritorijas efektīvu sociālekonomisko izmantošanu.

Kokale zināja teikts, ka minētos 200 000 eiro plānots novirzīt Rīgas degradēto teritoriju revitalizācijai un, visticamāk, finansējumu novirzīs Aristīda Briāna ielā 13 topošajai dizaina prototipēšanas darbnīcai.

Jau ziņots, ka saistībā ar Stradiņa slimnīcas A korpusa otrās kārtas būvniecību iepriekš izskanējušas bažas par finansējumu. Eiropas Komisijā projekts ar kopējām izmaksām 91 miljona eiro apmērā tika iesniegts 2018.gada rudenī, tomēr pērn augustā tika paziņots, ka projektam nepieciešami papildu 29 miljoni eiro.

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) toreiz pauda, ka ir "pietiekami optimistiska", ka slimnīcas jaunā korpusa būvniecībai trūkstošos 29 miljonus eiro izdosies rast. Viņķele norādīja, ka trūkstošā finansējuma atrašanai ir vairāki risinājumi saistībā ar Eiropas Savienības (ES) finansējuma pārdali.

2019.gada sākumā slimnīca noslēdza līgumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par Eiropas Savienības fonda lielā projekta Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jaunās A2 ēkas attīstība īstenošanu laika posmā līdz 2023.gada 31.decembrim. Šobrīd notiek korpusa otrās kārtas būvniecības iepirkums.

Jaunā korpusa pirmā kārta tika nodota ekspluatācijā 2017.gada 30.martā, projekta pilnā funkcionalitāte sasniegta 2018.gada 30.jūnijā, un tajā jau vairāk nekā gadu ārstējas Gastroenteroloģijas, Nefroloģijas, Endokrinoloģijas, Uroloģijas, Otorinolaringoloģijas, Endoskopijas nodaļu pacienti, ka arī atrodas Poliklīnika, Diagnostiskās radioloģijas institūts, Dienas stacionārs un Apvienotā laboratorija.

Plānots, ka Stradiņa slimnīcas A korpusa otrajā kārtā taps jauna ēka, kurai plānoti pieci virszemes stāvi un pagrabstāvs, telpu platībai kopumā sasniedzot aptuveni 37 000 kvadrātmetru. Jaunajā ēkā tiek paredzēts Neatliekamās palīdzības centrs, Operāciju bloks ar 15 operāciju zālēm, Sievietes un bērna veselības klīnika, Intensīvās terapijas nodaļa, Neiroloģijas klīnika ar telpām Insulta vienībai, kā arī ķirurģijas profila nodaļas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas