Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Atbalsta nedaudz bargāku sodu par traucējumu radīšanu apdzenošā transportlīdzekļa vadītājam

Saeimas Juridiskā komisija otrajam lasījumam atbalstīja priekšlikumu Ceļu satiksmes likumā, kas paredz nedaudz bargāku sodu par traucējumu radīšanu apdzenošā transportlīdzekļa vadītājam.

Deputāti iecerējuši noteikt, ka par traucējumu radīšanu apdzenošā transportlīdzekļa vadītājam, palielinot braukšanas ātrumu vai mainot braukšanas trajektoriju, piemēros naudas sodu 55 eiro apmērā. Pašlaik sods par šādu pārkāpumu noteikts 40 eiro.

Tāpat deputāti atbalstīja priekšlikumu, kas paredz, ka par apdzīšanu regulējamos krustojumos vai par apdzīšanu neregulējamos krustojumos, izņemot gadījumus, kad apdzen uz galvenā ceļa attiecībā pret šķērsojamo ceļu, piemēro 55 eiro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam līdzšinējo 40 eiro vietā.

Par vairākiem priekšlikumiem komisija savu lēmumu plāno pieņemt nākamnedēļ, jo vēl nepieciešams precīzi noformulēt priekšlikumu tekstu.

Kā ziņots, sēdē pērn decembrī Juridiskā komisija pagaidām neatbalstīja icceri Ceļu satiksmes likumā veikt tādus grozījumus, kas ieviestu iespēju atņemt uz laiku autovadītāja tiesības par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu par vairāk nekā 30 kilometriem stundā (km/h).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas