Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Atkārtotā sertifikācijā NATO Spēku integrācijas vienība apliecina spējas aizsargāt Latviju

Šonedēļ noslēdzās NATO Spēku integrācijas vienības Latvijā atkārtota sertifikācija, kas apliecināja vienības spējas sekmēt ātru sabiedroto bruņoto spēku uzņemšanu, aģentūru LETA informēja vienības komandiera padomnieks komunikācijas jautājumos Rūdolfs Balodis.

Vienības atkārtotu sertifikāciju veica Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Apvienotais štābs un Ščecinā, Polijā dislocētais NATO Daudznacionālais Ziemeļaustrumu korpusa štābs. Atkārtota sertifikācija notika trīs posmos šā gada aprīlī un maijā dažādās Latvijas vietās, izvērtējot vienību tādās jomās kā personālvadība, izlūkošana, operāciju vadība, plānošana, loģistika un komunikācija.

Veiksmīgā atkārtotā sertifikācija ir apliecinājums vienības spējām nodrošināt ātru NATO sabiedroto ierašanos.

Vienība tika izveidota 2015.gada 1.septembrī, reaģējot uz izmaiņām drošībās situācijā reģionā. Vienība ir daļa no NATO struktūras, un tajā dien 40 cilvēku liels personāls no 12 alianses dalībvalstīm, tai skaitā arī no Latvijas kā uzņemošās valsts.

Top komentāri

Fakts
F
Iespējams, ka vajadzētu sākt ar Brīvības pieminekļa nosargāšanu no čurātājiem.....
Ass
A
Pasi sevi slavē un sertificē ))) NATO rullē ! Krievi pārbaudot karaspēka vienību ātru pārvietošanu uz lieliem attālumiem sarīko mācības,bet NATO izdala sertifikātus un apbalvojumus ))).
Labais
L
komenti,beidziet muldēt....,NEDZ NATO,NEDZ ASV NEKAD NEIZSARGĀS LATVIJU !ASV DOKTRĪNĀ IR SKAIDRI UN GAIŠI IERAKSTĪTS KA ASV UZDEVUMS BALTIJAS VALSTĪS AIZSARGĀT ASV INTRESES BALTIJĀ..PUNKTS.ASV OKUPANTIEM IR VAJADZĪGA TIKAJ BALTIJAS VALSTU TERITORIJAS NEVIS VALSTIS KĀ TĀDAS.Kad cilvēki atapsies beidzot.Latvijas politiķiem ir slepena vienošanās šaj jautājumā,kas sastāda,,VALSTS NOSLĒPUMS,,
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas