Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
"Mērķis ir vērsties pret direktori ar jebkuriem līdzekļiem, atrast kaut ko, lai varētu atbrīvot no darba," uzskata Ozoliņa

Atlaistā VADC direktore uzskata, ka tikusi apmelota

Noslēdzot disciplinārlietu, no amata atbrīvota līdzšinējā Valsts asinsdonoru centra (VADC) direktore Iveta Ozoliņa. Viņai pārmet nekvalitatīvu amata pienākumu pildīšanu un neatbilstošu rīcību ar finanšu līdzekļiem – amatu viņa zaudējusi tieši šī iemesla dēļ. Viņa to sauc par apmelošanu, norādot, ka pārbaude bijusi pavirša.

Disciplinārlietu pret Ozoliņu uzsāka pērn decembrī pēc tam, kad sabiedrībai tika ziņots par pastāvīgajiem donoriem, kuriem, iespējams, bijis C hepatīts. Šobrīd ministrijā apgalvo, ka nevienam šīs infekcijas nav bijis un asins pārliešana ir droša, taču izskanējusī informācija ietekmējusi un nākotnē vēl var ietekmēt donoru kustības aktivitātes, radot būtisku kaitējumu valsts interesēm. 

Disciplinārlieta paplašināta februārī, lai pārbaudītu arī vadītājas atbildību, rīkojoties ar finanšu līdzekļiem. Šobrīd secināts, ka VADC ir uzņēmies saistības, kuras pārsniedz tam pieejamo finansējumu, un VADC rīcībā nav naudas, lai tās segtu. Līdz ar to lemts direktori atbrīvot no amata. 

Ministrijas lēmumam Ozoliņa nepiekrīt un uzskata to pat par viņas apmelošanu, tāpēc ir gatava lēmumu apstrīdēt administratīvajā tiesā. Ozoliņa Dienai paskaidroja, ka lēmums attiecībā uz skandālu par C hepatītu paredz viņu uz gadu pazemināt amatā, bet no amata atbrīvot, jo viņa esot radījusi finansiālus zaudējumus. Taču ministrija nav norādījusi konkrētas lietas. 

"Mērķis ir vērsties pret direktori ar jebkuriem līdzekļiem, atrast kaut ko, lai varētu atbrīvot no darba," uzskata līdzšinējā vadītāja. Viņa uzskata, ka notiek "masveida zinošo, gudro cilvēku likvidēšana no ministrijai pietuvinātajām iestādēm, lai nebūtu ministrei pretēju viedokļu", piesaucot arī Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas vadības iesniegto atlūgumu, Nacionālā veselības dienesta bijušā direktora atbrīvošanu no amata un citus gadījumus. 

Visu rakstu par Ivetas Ozoliņas atstādināšanas apstākļiem lasiet laikraksta Diena ceturtdienas, 2. marta, numurā!

Top komentāri

Donors
D
Žurnālistiem derētu patīt filmu atpakaļ un pamanīt, ka šī pati direktore par situāciju jau sen bija ziņojusi, taču ministrijai nesanāca laika pievērst uzmanību "tādiem sīkumiem". Cik spēju atcerēties no plašsaziņas līdzekļos izskanējušā, arī valdības vadītājam šī informācija bijusi zināma. Taču Latvijā jau, protams, vainīgs ir mazais ezītis. Cik pretīgi! Labi, ak visādu čakšu, belēviču un kā tur viņus visus citus, ir maz, bet darītāju vairāk.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas